U sklopu projekta "Podrška po mjeri korisnika"

U Domu za odrasle osobe Lobor-grad održana radionica za osobe s teškoćama i članove njihovih obitelji

Objavljeno: 08.04.2021. zagorjeinternational

Kao jedan od partnera na projektu “Podrška po mjeri korisnika“, Dom za odrasle osobe Lobor-grad organizirao je radionicu za osobe uključene u projekt – osobe s poteškoćama mentalnog zdravlja i članove njihovih obitelji.
Radionica je održana u prostorima ustanove, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.
Ravnateljica doma Darinka Sviben predstavila je prisutnima djelatnost ustanove, usluge koje se pružaju i aktivnosti koje se provode s korisnicima. Naglasila je važnost uključivanja doma u spomenuti projekt, kojemu je svrha doprinijeti socijalnom uključivanju osoba s problemima mentalnog zdravlja.
Stručna radnica zaposlena na projektu, Nikolina Turk Beljak, radna terapeutkinja, detaljnije je prezentirala sam projekt, aktivnosti koje se provode i koje se planiraju provoditi s korisnicima i članovima njihovih obitelji, individualno i grupno.
O mentalnom zdravlju govorila je psihologinja doma Marina Galinec. Važnost mentalnog zdravlja, faktori koji utječu na njega te kako ga pokušati sačuvati i kome se obratiti za pomoć, samo su neke od tema kojih se dotakla.
Prisutni su svojim pitanjima i komentarima aktivno sudjelovali u organiziranoj radionici, a po završetku prezentacija, bilo je vremena za razmjenu iskustava i dodatna pitanja.
Korisnicima projekta i članovima njihovih obitelji, ravnateljica je uručila i prigodne poklone koji su izrađeni u sklopu radne terapije doma.

– Ova je bila tek prva u nizu grupnih aktivnosti koje su planirane projektom, s ciljem osnaživanja i savjetovanja osoba s problemima mentalnog zdravlja i njihovih obitelji – kažu iz Doma Lobor-grad. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba