U ZAGORJU STIŽE PREKO DVA MILIJUNA KUNA IZ MINISTARSTVA KULTURE

Najviše, pola milijuna kuna, ide u Zlatar, za obnovu Sokolskog doma, 400 tisuća kuna dobivaju pregradski muzej i knjižnica, a 300 tisuća kuna Općina Krapinske Toplice za opremanje kino dvorane

Objavljeno: 08.04.2021. JJ

Ministarstvo kulture i medija u okviru Poziva za financiranje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i opremanja kulturne infrastrukture sufinancirat će 211 programa na području Republike Hrvatske, u ukupnom iznosu od 37.352.500 kuna.
Ovim pozivom, na koji je zaprimljeno 620 prijava, obuhvaćene su djelatnosti izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije, opremanja, nabave informatičke opreme, računalnih usluga i programa, digitalizacije i opremanja kinoprikazivačke infrastrukture te prilagodbe kulturne infrastrukture za pristup osobama s invaliditetom te djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Ministarstvo kroz te djelatnosti osigurava namjenska sredstva za podršku razvoju kulturne infrastrukture i participacije u kulturnom životu.

Na području Krapinsko – zagorske županije, odobreno je 500 tisuća kuna za rekonstrukciju i dogradnju Sokolskog doma u Zlataru, 300 tisuća kuna Općini Krapinske Toplice za opremanje kino dvorane u sklopu Doma kulture, 200 tisuća kuna Gradskoj knjižnici Pregrada za rekonstrukciju sustava grijanja i uvođenje sustava hlađenja u zgradi knjižnice i muzeja, 200 tisuća kuna Muzeju grada Pregrade “Zlatko Dragutin Tudjina” za adaptaciju zgrade muzeja i knjižice za pristup osobama s invaliditetom (faza II), 200 tisuća kuna Općini Marija Bistrica za opremanje Doma kulture Marija Bistrica platformom za pristup osobama s invaliditetom, 200 tisuća kuna Općini Mihovljan za rekonstrukciju društvenog doma Mihovljan u svrhu provođenja kulturne aktivnosti, 135 tisuća kuna Općini Lobor za adaptaciju društvenog doma u Loboru (za platformu za osobe s invaliditetom), 100 tisuća kuna Općini Mače za multimedijalno uređenje Doma kulture u Maču (za scensku rasvjetu), 100 tisuća kuna Općini Novi Golubovec za unutarnje uređenje Doma kulture, 100 tisuća kuna Pučkom otvorenom učilištu Krapina za ugradnju stolarije u dijelu zgrade POU-a, 30 tisuća kuna Općinskoj knjižnici i čitaonici Bedekovčina za ugradnju nove aluminijske stolarije u zgradu knjižnice, 10 tisuća kuna za opremanje odjela za djecu u Gradskoj knjižnici i čitaonici “Antun Mihanović” u Klanjcu, 9500 kuna Općinskoj knjižnici Krapinske Toplice za nabavu računala za stručnu obradu građe, pet tisuća kuna za nabavu računala u Gradskoj knjižnici Zlatar.
Dakle, na području KZŽ ukupno će stići 2.089.500 kuna.

Najnovije po kategorijama

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

VELIKI POVRATAK IVANE HABAZIN: Prošlog je vikenda u Dubaiju pobijedila Gruzijku i osvojila pojas WBC Middle East prvakinje, a onda iste noći potpisala ugovor za svoj idući nastup

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter