Zainteresirani ste za srednjoškolske programe staklar i tehničar staklarstva? Voljeli biste pohađati srednju školu u Sloveniji i boraviti u jednom od najmodernijih domova? Imamo dobru vijest:

JOŠ IMA SLOBODNIH MJESTA! Školski centar Rogaška Slatina produžio je rok za prijavu do 22. travnja

Objavljeno: 08.04.2021. zagorjeinternational

Možda ste mislili da ste zbog neodlučnosti ili iz nekog drugog razloga zakasnili, ali imamo dobru vijest za vas… Školski centar Rogaška Slatina i Staklarna Rogaška produžili su rok prijava za upis u prvi razred srednje škole trogodišnjeg programa staklar (oni koji bi se željeli školovati za zanimanje puhač stakla, brusač stakla ili upravljač staklarskim strojevima), ili četverogodišnjeg programa tehničar staklarstva u Školskom centru Rogaška Slatina, koji pohađa 250 učenika.
Prijavu je potrebno poslati do 22. travnja, poštom na adresu Šolski center Rogaška Slatina, Steklarska ulica 1, 3250 Rogaška Slatina. S obzirom na to da je dosta prijava za oba programa zaprimljeno već u prvom krugu i da je ostalo svega nekoliko slobodnih mjesta, požurite!

Ukoliko dvojite i nije vam baš najjasnije koja je razlika između dvaju programa – program staklar od vas zahtijeva “praktičnost”, a program tehničar staklarstva ipak ima izraženiju umjetničku notu. Za što ćete se odlučiti – odluka je na vama.

Naravno, sve dodatne informacije dostupne su na internetskoj stranici Školskog centra:
STAKLAR: https://scrs.si/osnovnosolci/steklar-vajenec/
TEHNIČAR STAKLARSTVA:
https://scrs.si/osnovnosolci/program-tehnik-steklarstva/

I ne zaboravite, tu je i UČENIČKI DOM, jedan od najmodernijih u Sloveniji. Nudi stotinu kreveta apartmanskog tipa s kupaonicom i sanitarijama. Na svakom katu nalazi se čajna kuhinja, a učenicima je na raspolaganju i moderna kuhinja i blagovaonica, prostor za fitness i bežični internet. Velika prednost učeničkog doma njegova je fizička povezanost sa školom i činjenica da su učenicima na raspolaganju stručni djelatnici, koji im pomažu kod učenja, kako za vrijeme školskih sati, tako i izvan njih. Osim odličnih uvjeta za učenje, učenicima je u slobodno vrijeme omogućen niz aktivnosti, od sudjelovanja u domskim događanjima i kreativnim radionicama, druženja na tematskim poslijepodnevima, do obilaska izložbi, predavanja i koncerata, kao i posjeta kazališnim predstavama i filmskim projekcijama. Tjelesna aktivnost učenika potiče se organiziranjem raznih sportskih druženja, pa tako učenici mogu birati između igranja stolnog tenisa i nogometa, zumbe i fitnessa te šaha.

Za školsku godinu 2021./2022. poduzeće je raspisalo natječaj za upis deset učenika prvog razreda za zanimanje staklar, kojima nudi i kadrovsku stipendiju, a koja prve godine iznosi 200, druge godine 250 eura, a treće godine 270 eura. Također, naučnik tijekom školske godine pet mjeseci provede na osposobljavanju kod poslodavca i ima pravo na naučničku nagradu, koja prve godine iznosi 250, druge 300 i treće godine 400 eura.

Za tehničare staklarstva dodjeljuje se pet kadrovskih stipendija. Ona u prvom razredu iznosi 200, u drugom 230, u trećem do 250 i u četvrtom do 270 eura. Osim u okviru obvezne prakse, svim učenicima omogućeno je i stjecanje praktičnog iskustva i vještina u okviru prakse tijekom praznika, a najvažnije jest da ih nakon završetka školovanja očekuje sigurno zaposlenje.

Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici www.scrs.si, a prijave se šalju na adresu elektroničke pošte [email protected], zaključno do 22. travnja 2021. Kontakt broj je 03 818 20 75.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba