POČEO JE PROJEKT "ŽENE ZA ZAGORJE 2" GDCK-a KRAPINA I PARTNERA: Prvog dana travnja potpisani ugovori s 56 djelatnica koje brinu o 336 korisnika s područja tri grada i deset općina

GDCK Krapina najuspješniji je u RH po iznosu povučenih sredstava u sklopu poziva “Zaželi” – u dvije faze projekta povukli skoro 15 milijuna kuna

Objavljeno: 08.04.2021. zagorjeinternational

Prvog dana travnja, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina, kao nositelj projekta, te partneri, Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada i Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec, potpisali su ugovore o radu s 56 djelatnica za pomoć u kući koje su zaposlene u sklopu provedbe projekta “Žene za Zagorje 2”.
Zaposlene žene pružat će potporu i podršku osobama starijim od 65 godina i osobama s invaliditetom, pružajući im pomoć u dostavi namirnica, održavanju čistoće stambenog prostora, posuđa i rublja, pomoć pri oblačenju i svlačenju te brizi o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji i posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), te podršku kroz razgovore i druženje, uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima prema interesima korisnika.

Stopostotni iznos

Provedba projekta “Žene za Zagorje 2” u sklopu poziva “Zaželi – program zapošljavanja – faza II”, nastavak je projekta “Žene za Zagorje”, koji se provodio u sklopu poziva “Zaželi – program zapošljavanja.“ Taj se projekt provodio od 30. svibnja 2018. do 30. studenoga 2020. godine, a u stopostotnom ga je iznosu od 9.992.215,16 kuna financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” Provedbom tog projekta zaposlene su 54 teže zapošljive žene i žene s nižom razinom obrazovanja na razdoblje od 24 mjeseca, postignuta je socijalna uključenost 270 krajnjih korisnika, osposobljeno je 50 žena za zvanje njegovatelj/ica starih i nemoćnih osoba, podijeljeno je 1350 paketa higijenskih potrepština krajnjim korisnicima te je nabavljena oprema – 50 bicikala i 50 mobilnih uređaja.
Nakon te uspješno provedene prve faze, GDCK Krapina i projektni partneri, Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec, Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Krapina, Centar za socijalnu skrb Krapina, Centar za socijalnu skrb Zabok, Grad Krapina, Grad Klanjec, Grad Pregrada, Općina Đurmanec, Općina Jesenje, Općina Petrovsko, Općina Radoboj, Općina Desinić, Općina Hum na Sutli, Općina Tuhelj, Općina Kumrovec, Općina Zagorska Sela, Općina Kraljevec na Sutli i Društvo invalida rada Krapina predali su projektnu prijavu “Žene za Zagorje 2”. Dana 22. veljače 2021. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava o provedbi projekta u razdoblju od 22. veljače 2021. do 22. lipnja 2022. Vrijednost projekta je 4.962.921,25 kuna.

13 JLS

Ukupna vrijednost dobivenih sredstava iz poziva “Zaželi” u prvoj i drugoj fazi u iznosu od 14.955.136 kuna, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina stavlja na prvo mjesto među svim udrugama u Hrvatskoj prema visini dobivenih bespovratnih sredstava.
Provedbom projekta “Žene za Zagorje 2”, zaposlit će se 56 žena na aktivnostima pomoći u kući osobama u nepovoljnom položaju na području 13 jedinica lokalne samouprave, odnosno na području djelovanja gradskih društava Crvenog križa Krapina, Pregrada i Klanjec. Projektom će se omogućiti ženama, pripadnicama ranjivih skupina, pristup zapošljavanju i tržištu rada te uključenje u programe osposobljavanja/obrazovanja, kao i pružanje potpore i podrške za 336 krajnjih korisnika na području gradova Krapina, Pregrada, Klanjec te općina Petrovsko, Đurmanec, Radoboj, Jesenje, Hum na Sutli, Desinić, Zagorska Sela, Kumrovec, Tuhelj i Kraljevec na Sutli.

Najnovije po kategorijama

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

VELIKI POVRATAK IVANE HABAZIN: Prošlog je vikenda u Dubaiju pobijedila Gruzijku i osvojila pojas WBC Middle East prvakinje, a onda iste noći potpisala ugovor za svoj idući nastup

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter