Ususret jubilarnom 25. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi, u Hotelu Trakošćan je postavljena prigodna izložba

ČIPKA – ČUVARICA BAŠTINE: “Ovo je jedinstvena prigoda za razgledavanje eksponata koji se inače mogu vidjeti samo u Lepoglavi za vrijeme trajanja Festivala”

Objavljeno: 08.04.2021. zagorjeinternational

Ove će godine, od 10. do 12. rujna, Međunarodni festival čipke u Lepoglavi doživjeti svoje jubilarno 25. izdanje. Pripreme za njegovo održavanje već traju. Tako je ovih dana, u okviru promotivnih aktivnosti, u Hotelu Trakošćan postavljena izložba “U susret 25. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi”.
Na izložbi je predstavljen djelić eksponata iz bogate zbirke lepoglavskih čipki i predmeta
inspiriranih lepoglavskom čipkom koje će u naredna dva mjeseca moći razgledati gosti Hotela Trakošćan.

Odlična pozivnica

– Ovo je jedinstvena prigoda za razgledavanje eksponata koji se inače mogu vidjeti samo u Lepoglavi za vrijeme trajanja Festivala. Vjerujem da će ih ljepota naše lepoglavske čipke potaknuti da svrate u Lepoglavu, posjete Festival te vide i ostale vrijedne eksponate iz naše zbirke – poručila je Karmen Šoštarić, predsjednica Udruge Ekomuzej Lepoglava.
Izložbu je otvorio gradonačelnik Marijan Škvarić, koji je tom prigodom istaknuo da ova izložba posjetiteljima predstavlja lepoglavsku baštinu s UNESCO-ve liste nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

– Ove ćemo godine po 25. puta s ponosom našu baštinu predstaviti na jubilarnom Međunarodnom festivalu čipke, nadam se u klasičnom obliku, a ne virtualno, kao prošle godine. Ova je izložba, postavljena u elitnom prostoru, odlična pozivnica svima da posjete Festival i uživaju u umijeću lepoglavskih čipkarica, čuvarica naše baštine – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Do 1. lipnja

Organizator izložbe je Udruga Ekomuzej Lepoglava, a postavljena je u suradnji s Hotelom Trakošćan, čiji je direktor Milorad Stanić izrazio zadovoljstvo što imaju prigodu ugostiti izložbu koja predstavlja dio vrijedne hrvatske baštine s UNESCO-ve liste.
Izložba “U susret 25. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi” može se u Hotelu Trakošćan razgledati do 1. lipnja.

Najnovije po kategorijama

SURADNICE I PRIJATELJICE: Tri talentirane zagorske umjetnice prve izložile svoje radove u novootvorenoj umjetničkoj galeriji Westgate Shopping Cityja

UMJETNOST JE U VELIKOM STILU STIGLA U NAJVEĆI TRGOVAČKI CENTAR U EU: Dan uoči obljetnice rođenja Leonarda Da Vincija, otvorena je izložba “Svaki dan ART“, Maje Vukine Bogović, Mateje Harapin i Martine Harapin

SURADNICE I PRIJATELJICE: Tri talentirane zagorske umjetnice prve izložile svoje radove u novootvorenoj umjetničkoj galeriji Westgate Shopping Cityja

Objavljeno: 14.04.2021. zagorjeinternational
NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

VELIKI POVRATAK IVANE HABAZIN: Prošlog je vikenda u Dubaiju pobijedila Gruzijku i osvojila pojas WBC Middle East prvakinje, a onda iste noći potpisala ugovor za svoj idući nastup

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter