Kod Dubrovčana ih lovio presretač, u Lugu Zabočkom regularna patrola – svi zaradili paprene kazne

Prvi vozio 86 km/h više od dopuštenog, drugi 57 km/h, dok je treći ‘napuhao’ 1,80

Objavljeno: 06.04.2021. AB

U subotu oko 17.50 sati, na DC 205 kod Dubrovčana, policijski službenici su prilikom nadzora prometa presretačem utvrdili kako je 60-godišnjak osobnim vozilom prekoračio brzinu za 86 km/h više od dopuštene izvan naseljenog mjesta, na dijelu prometnice gdje je brzina kretanja ograničena na 70 km/h te kako vozi dijelom kolnika namijenjenim za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Zbog počinjenog prekršaja, protiv vozača će biti podnesen prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od mjesec dana, dok je za drugi prekršaj počinitelju na mjestu događaja naplaćena novčana kazna.
Dva sata kasnije, policijski službenici su također kod Dubrovčana prilikom nadzora prometa presretačem, utvrdili kako 26-godišnjak upravlja osobnim vozilom brzinom 57 km/h više od dopuštene izvan naseljenog mjesta, na dijelu prometnice gdje je brzina kretanja ograničena na 70 km/h. Zbog počinjenog prekršaja protiv vozača će biti podnesen prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od mjesec dana.
U Lugu Zabočkom pak su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 28-godišnjak, za kojeg je utvrđeno kako vozi s 1,80 promila alkohola u organizmu. Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja s predloženom novčanom kaznom od 10.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba