U sklopu akcije "Manje oružja – manje tragedija"

Policiji dragovoljno predao kalašnjikov, pištolj domaće izrade i streljivo

Objavljeno: 06.04.2021. AB

Jedna osoba je u subotu, u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija”, policijskim službenicima dragovoljno predala jednu automatsku pušku AK 47, jedan pištolj domaće izrade, jedan spremnik i 119 komada streljiva raznog kalibra.
Iz policije podsjećaju građane da je i dalje u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija” te se oružje može predati uvijek. Protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni, niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

– Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i/ili eksplozivna sredstva, da ih predaju, s napomenom da ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način – ističu iz policije, dodajući kako je dragovoljna predaja oružja vremenski neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba