Prošlu godinu obilježilo im je sudjelovanje u gašenju velikog požara u Svetištu Majke Božje Bistričke

NOVO – STARO VODSTVO: Za predsjednika DVD-a Tugonica – Podgrađe ponovno izabran Stjepan Skuliber, a za zapovjednika Josip Bosak

Objavljeno: 06.04.2021. zagorjeinternational

Održana je redovna izborno – izvještajna skupština DVD–a Tugonica – Podgrađe, koji djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica, piše Radio Marija Bistrica.
Na Skupštini su prihvaćena izvješća za prošlu godinu te planovi za ovu. Istaknuto je da su prošle godine zabilježili dvije tehničke intervencije te sudjelovali u velikoj intervenciji gašenja požara u Svetištu Majke Božje Bistričke.
Od ostalih aktivnosti, tu je i boravak mladeži DVD-a u vatrogasnom kampu u Fažani, iako u nešto kraćem obliku, zatim odrađena dislokacija u Zatonu te nabavljeno navalno vozilo marke “Iveco“. U vrijeme prvog vala pandemije, članovi DVD-a vršili su dežurstva u mjestu djelovanja, ali odradili su i nekoliko dežurstava u Svetištu.
Od tradicionalnih događanja u kojima DVD sudjeluje, održano je Vatrogasno hodočašće te put svjetla na Vinski Vrh pred blagdan Majke Božje Bistričke.
Društvo trenutno broji 118 članova – 17 operativnih, 20 pripadnika mladeži te devet pripadnika djece od šest do dvanaest godina.
Za predsjednika i zapovjednika ponovno su izabrani Stjepan Skuliber i Josip Bosak.
DVD Tugonica – Podgrađe ove godine slavi 75. obljetnicu, a način i vrijeme obilježavanja ovisit će o epidemiološkim prilikama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba