Zahvaljujući malenoj, drugu šansu dobit će druga djeca

Organi preminule djevojčice iz Klaićeve spasit će živote u Njemačkoj i Mađarskoj

Objavljeno: 05.04.2021. zagorjeinternational

Organi jučer preminule dvoipolgodišnje djevojčice iz Klaićeve za kojom plače cijela Hrvatska, transportirat će se u Njemačku i Mađarsku gdje će nekome na taj način spasiti život, piše 24 sata.

Jetra će spasiti život četverogodišnjeg djeteta iz Njemačke, dok će srce i bubrezi biti donirani primatelju u Mađarskoj.

Kad se dobije pristanak roditelja za doniranje organa, oni se prijavljuju na listu Eurotransplanta kako bi se vidjelo gdje postoji potreba za njima – u Hrvatskoj ili nekoj EU državi gdje postoji kompatibilan primatelj.

-Određena je utjeha da će djevojčica pronaći svoj mir u vječnosti te da će transplantacijom organa darovati život drugima – rekao je ministar Vili Beroš, pa dodao kako se organi darivatelja dodjeljuju pacijentima na listi čekanja po stupnju hitnosti, vremenu čekanja na listi te u odnosu na ostale parametre.

Najnovije po kategorijama

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

VELIKI POVRATAK IVANE HABAZIN: Prošlog je vikenda u Dubaiju pobijedila Gruzijku i osvojila pojas WBC Middle East prvakinje, a onda iste noći potpisala ugovor za svoj idući nastup

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter