PRERAZVIJENI ZA EU FINANCIRANJE: Općina Hum na Sutli sama financira 5,5 milijuna kuna vrijedan projekt – izgradnju pomoćnog objekta NK Straže u Lastinama

JUTRIŠA: To će biti jedan od ljepših, možda i najljepši sportski objekt u Zagorju, bit će gotov najkasnije do ranog proljeća 2022.

Objavljeno: 04.04.2021. Alen Brodar

U Humu na Sutli u tijeku je značajan infrastrukturni projekt, a kako nam je otkrio načelnik Zvonko Jutriša, u smislu financiranja zapravo i najznačajniji i najteži projekt, jer ga Općina Hum na Sutli financira sama u potpunosti. Radi se o pomoćnom objektu NK Straže kraj nogometnog igrališta u Lastinama.

Po standardima HNS-a

– Taj smo projekt dva puta prijavljivali na EU natječaje, no nažalost nismo prošli ni na jednom, radi famoznog indeksa razvijenosti. Naime, Hum na Sutli je u šestoj zoni razvijenosti i nismo imali šanse participirati u tom dijelu europskog ‘kolača’. Stoga smo se odlučili, nakon što smo 2009. godine mojim dolaskom na poziciju načelnika riješili kontejnere uz igralište i opremili ih sa svim potrebnim sadržajima za nogometaše prema pravilniku HNS-a, da je vrijeme da se ti kontejneri maknu i da vlastitim snagama napravimo čvrsti objekt. Sveli smo se u malo skromnije okvire u odnosu na startne pozicije te smo osmislili kako zatvoriti financiranje – da to ne bude fazna izgradnja, već da se sve napravi u jednom potezu – objašnjava načelnik Jutriša.
Radi se o investiciji od otprilike pet i pol milijuna kuna, koja uključuje pomoćni objekt s pratećim sadržajima po svim standardima i normama te vanjsku rasvjetu objekta i igrališta, koja će omogućiti igranje utakmica u večernjim terminima.

Temelji gotovi

– Mislim da će to biti jedan od ljepših, možda i najljepši sportski objekt u Krapinsko – zagorskoj županiji. Bez obzira na to što je rok za izgradnju godinu dana, već je završeno postavljanje 38 pilota i prva faza trakastih temelja te će uskoro početi gradnja objekta, pa vjerujem da ćemo to odraditi do kraja godine, a najkasnije do ranog proljeća 2022. godine – zaključuje Jutriša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba