Bit će besplatno podijeljene građanima

Grad Klanjec je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša nabavio žute i plave kante za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada

Objavljeno: 04.04.2021. zagorjeinternational

Grad Klanjec je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavio žute i plave kante za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada za svoje građane. Na klanječkom reciklažnom dvorištu uskladišteno je trenutno 900 komada žutih kanti za prikupljanje plastike od 120 litara te 395 komada zapremnine 240 litara. Očekuje se da će idućih dana dobavljač isporučiti i plave kante za odvojeno prikupljanje papira te će nakon toga zajedno biti podijeljene građanima i to bez naknade. O načinu podjele građani će biti obaviješteni kad stignu i plave kante.
Podsjetimo, Grad Klanjec prijavio se 2018. godine na Javni poziv za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, koji je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Nakon javnog poziva, Fond je proveo zajedničku javnu nabavu za cijelu Hrvatsku.
Iz tog projekta bilo je do sada više isporuka različiti spremnika. Stiglo je ranije tako pet komada “zvona” za staklo, pet žutih kontejnera zapremnine 1100 litara za prikupljanje plastike, sada je pristiglo 1235 žutih kanti za kućanstva, a čeka se još 920 komada plavih kanti i tri komada spremnika za prikupljanje tekstila.
Projekt je u 85-postotnom iznosu sufinanciran bespovratnim EU sredstvima, a Grad Klanjec plaća preostalih 15 posto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba