Proveli humanitarnu akciju "Činimo dobro drugima"

Osnovnoškolci iz Budinščine i Hrašćine prigodnim poklonima razveselili svoje vršnjake iz Petrinje i Gore

Objavljeno: 01.04.2021. zagorjeinternational

Učenici OŠ “Vladimir Nazor” iz Budinščine i učenici Područne škole Hrašćina provodili su tijekom ožujka humanitarnu akciju “Činimo dobro drugima” za učenike s teškoćama u razvoju OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja i za učenike razredne nastave OŠ “Ivan Goran Kovačić” Gora. Za njih su zagorski učenici pripremili prigodne poklone, a sadržaj dostavljenih vrećica izmamio je osmjehe na dječjim licima.
Osim humanitarne crte, iz škole kažu kako su ovom akcijom obilježili i 2021. godinu, koja je odlukom Vlade RH proglašena Godinom čitanja. Naime, u svakoj vrećici nalazila se i slikovnica. Naši učenici pročitali su slikovnicu i napisali motivacijsko pismo kako bi druge učenike potaknuli na čitanje slikovnice. Pismo je ujedno bilo i pismo ohrabrenja te upoznavanja, pa je moguće da se sklope neka nova prijateljstva. U vrećici oslikanoj učeničkim radovima s jedne strane i s logom Škole na drugoj strani, nalazio se i straničnik koji su izradili i ukrasili učenici razredne nastave.
Do kraja ove i u prvoj polovici iduće školske godine planirano je nekoliko aktivnosti za obilježavanje Godine čitanja, kako bi se učenike potaknulo da što češće čitaju.

– Zahvaljujemo svima koji su se odazvali humanitarnoj akciji “Činimo dobro drugima” te upućujemo zahvale i domaćinima, koji su nas jako lijepo dočekali i ugostili – kažu iz OŠ Budinščina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba