Aktivnost je za korisnike besplatna, a omogućuje se prijevoz liječniku, u trgovinu, ljekarnu, poštu...

“VESELO, VESELO, SENIORI”: U sklopu projekta GDCK-a Pregrada, omogućen je besplatan prijevoz i za 30-ak starijih osoba s Huma na Sutli

Objavljeno: 31.03.2021. zagorjeinternational

Svakodnevno se u sklopu projekta “Veselo, veselo seniori“ koji se bazira na socijalnom uključivanju starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge, provodi aktivnost prijevoza osoba iznad 65 godina. Projekt provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, koje pokriva i područje Huma na Sutli i Desinića.
Prijevozi i ostale aktivnosti obavljaju se za korisnike općine Hum na Sutli koji su se prijavili Crvenom križu. Do liječnika, u bolnicu, trgovinu, ljekarnu, poštu i ostale institucije prevozi se istovremeno jedna osoba ili dvije pod uvjetom da su iz istog kućanstva. Trenutno usluge prijevoza koristi tridesetak osoba s područja Huma na Sutli, a za vrijeme trajanja projekta “Veselo, veselo seniori“ odnosno od 1. kolovoza 2020. do 1. kolovoza 2022. godine, prijevozi za korisnike su besplatni, odnosno, financiraju se iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ako postoji potreba dostave lijekova i namirnica, tada se vrši obilazak osoba uključenih u projekt na njihovim kućnim adresama.
Dogovor za prijevoz vrši se putem telefona sa zaposlenicima projekta na broj mobitela 099 496 8961 ili na fiksni broj 049 376 – 013. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba