Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak, kao nezavisna kandidatkinja, ide u utrku za još jedan mandat na čelu općine

MALA OPĆINA, VELIKI PROJEKTI: “U četiri godine na području općine završeni su projekti vrijedni 13 milijuna kuna, no jedan mandat nije dovoljan da se zaokruži cjelina. Zato sam se odlučila kandidirati”

Objavljeno: 31.03.2021. Jelena Jazbec

Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak ide u utrku za još jedan mandat na čelu općine, kao nezavisna kandidatkinja.

– Razlog zbog kojeg najavljujem svoju kandidaturu za još jedan mandat, projekti su koji su u pripremi, koji su u počecima provedbe, nisu završeni jer jedan mandat jednostavno nije dovoljan da se zaokruži cjelina, da se napravi vizura i ostvare ciljevi mjesta, kakvo bismo svi željeli, da bude ugodno za život – rekla je Krivec Jurak pa otkrila da su u njezinom proteklom mandatu na području općine završeni projekti vrijedni 13 milijuna kuna.

Izvorni prihodi

– Moram izraziti zadovoljstvo tim iznosom s obzirom na to da smo općina s najslabijim fiskalnim mogućnostima, izvornih prihoda svega 1,8 milijuna kuna. Planiram sa svojim timom nastaviti projekte koji su u pripremi, koji su u počecima provedbe, a među najznačajnijima svakako je rekonstrukcija Društvenog doma, gdje je vrijednost investicije bila 2,3 milijuna kuna, zatim rekonstrukcija stare pučke škole po fazama, gdje je do sada u nju uloženu preko milijun kuna, a ostala nam je još četvrta, završna faza. Zapravo bi nakon toga objekt bio u funkciji kao muzejski postav naše općine gdje bismo izložili svoju kulturnu baštinu, dok bi podrumski prostori zgrade bili u funkciji OPG-ovaca, te bi ondje mogli prodavati svoje proizvode i suvenire. Radilo se mnogo i na komunalnoj i prometnoj infrastrukturi. Zamijenili smo kompletnu staru rasvjetu novom LED rasvjetom, proširivali i rekonstruirali nerazvrstane ceste. Veliku smo pomoć imali od strane Krapinsko – zagorske županije. Podrška je bila prisutna pri svakom projektu, koje ne bismo ni mogli realizirati da te podrške nije bilo. Među kapitalnim projektima koje još trebamo realizirati, jest rekonstrukcija državne ceste 229 od Zagorskih Sela do Razvora. Radi se o cesti na kojoj smo ustrajali kroz cijeli protekli mandat i ulažemo sve napore da ona uđe u proračun Hrvatskih cesta jer otvara naše mjesto prema većim gradovima. U osobnom kontaktu s direktorom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, dogovoreno je i obećano da će ona ove godine ići u rekonstrukciju i ja vjerujem u to obećanje. Tu je i dio županijskih cesta koje će krenuti u rekonstrukciju jer su također od iznimnog značaja za naše mještane, a svakako valja spomenuti i projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste Zagorska Sela – Brezakovec – Gornji Škrnik, gdje je vrijednost projekta sedam milijuna kuna. Projekt je spreman i samo čeka da se otvori natječaj. Iznimno je važan i projekt izgradnje mrtvačnice, koji je također spreman, izdana nam je i građevinska dozvola te smo ga ovih dana prijavili na javni poziv Ministarstva graditeljstva. Radi se o milijun kuna vrijednom projektu koji će također utjecati na kvalitetu života naših mještana jer je sadašnja mrtvačnica neadekvatna i ne može se obaviti dostojanstven ukop – kazala je aktualna načelnica.

Izvori financiranja

Otkrila je i kako su sredstva za financiranje projekata dolazila iz tri izvora – preko javnih natječaja resornih ministarstava, kroz potporu Krapinsko – županije, ali i iz europskih fondova.

– Trenutno se gradi novo dječje igralište u Poljani Sutlanskoj, projekt koji smo uspješno, preko LAG-a Zagorje – Sutla, prijavili na EU fondove. Vrijednost radova je 290 tisuća kuna. Pripremamo i prijavu na sljedeći LAG-ov natječaj, rekonstrukciju dječjeg igrališta u Zagorskim Selima. Imamo mnogo planova, vizija i ciljeva koje želim ostvariti u narednom razdoblju, naravno, sa svojim timom jer ne mogu sama, te, naravno, uz podršku Županije i Vlade Republike Hrvatske – zaključila je Ksenija Krivec Jurak, kojoj je podršku došao dati i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je iskoristio priliku i u sklopu svoje kampanje za novi mandat prije objave kandidature za načelnicu održao pressicu o županijskim ulaganjima u Zagorska Sela u protekle četiri godine. Tako je predsjednik Županijske uprave za ceste Stjepan Sirovec istaknuo da je na području općine Zagorska Sela u protekle četiri godine ŽUC uložio 2,8 milijuna kuna, a posebno je istaknuo postavljanje novog asfaltnog zastora na županijskoj cesti ŽC 2151 iz pravca Pregrade preko Desinića prema Miljani.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba