U ponedjeljak čak šest požara na otvorenom, okolnosti jednoga od njih još nisu utvrđene

U Tkalcima 39-godišnjak spaljivao palete na tuđem zemljištu pa uzrokovao požar, a u Ravninskom 73-godišnjakinja spaljivala korov pa se vatra proširila na šumu

Objavljeno: 30.03.2021. JJ

U ponedjeljak su zagorski vatrogasci imali pune ruke posla. Do požara suhe trave i niskog raslinja u Tkalcima došlo je kada je 39-godišnji hrvatski državljanin spaljivao palete na tuđem zemljištu te se vatra izmakla nadzoru i proširila na suhu travu i raslinje. Došlo je do začađenja drvenog stupa električne energije. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Krapina. Protiv 39-godišnjaka će biti podnesena prijava zbog počinjenog prekršaja Zakona o zaštiti od požara.
U Ravninskom je pak 73-godišnja hrvatska državljanka spaljivala korov na njivi te se vatra proširila na obližnju šumu u vlasništvu 63-godišnjaka, gdje je izgorjelo lišće i došlo do začađenja više stabala. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Đurmanec. Protiv 73-godišnjakinje će također biti podnesena prijava zbog počinjenog prekršaja Zakona o zaštiti od požara.

Došlo je i do požara suhe trave i niskog raslinja u Slatini Svedruškoj, kada je 26-godišnji hrvatski državljanin na svojoj parceli palio suho granje i travu, uslijed čega se vatra nekontrolirano proširila livadom. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Petrovsko. Protiv 26-godišnjaka će se podnijeti prijava. Ni u jednom od požara, na sreću, nije bilo ozlijeđenih osoba.

U Štuparju i Oroslavju je došlo do manjih požara suhe trave i niskog raslinja, prilikom čega je došlo i do zapaljenja stupova električne energije
U Vučaku je pak na neutvrđen način došlo do požara suhog lišća i raslinja u šumi u vlasništvu 70-godišnje hrvatske državljanke. Iz Policijske uprave krapinsko – zagorske ističu kako slijedi rad na otkrivanju počinitelja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba