DAN ZA NOGOMET: Vatreni večeras igraju još jednu utakmicu u mini - periodu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

Malta je šansa za povratak u rezultatsku formu

Objavljeno: 30.03.2021. zagorjeinternational

Svoju iduću utakmicu u ovom mini-periodu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, Hrvatska će igrati protiv Malte. Priča koja se provlači po mnogim medijima zadnjih mjeseci, pa čak i godina, kaže kako Hrvatska već dugo nije bila u ovako lošoj formi, a tu je priču zaista teško demantirati.

Dalićeva Hrvatska bila najuspješnija, a sada je najlošija
Svi se sjećamo tog ljeta 2018. godine kada je Hrvatska s novim izbornikom Zlatkom Dalićem šokirala svijet i došla do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nakon što je igrala protiv Francuske u finalu. Jedan od najvećih sportskih uspjeha u povijesti države oduševio je navijače i izgledalo je kao da će Hrvatska još dugi niz godina biti jedna od najjačih nogometnih sila na svijetu. Međutim, od tog Svjetskog prvenstva pa do danas, reprezentacija nije uspjela povezati dvije pobjede u službenim utakmicama i to je činjenica koja je nevjerojatno zabrinjavajuća. Uz to, Dalić je nakon utakmice sa Slovenijom od najuspješnijeg hrvatskog izbornika ikad, oborio i negativni rekord koji kaže da Hrvatska nikad nije izgubila četiri službene utakmice u nizu. Prije Slovenije, naša je reprezentacija gubila još od Francuske, Švedske i Portugala.

Konačno prilika za povezati dvije pobjede
Izbornik Dalić je prije utakmice sa Slovenijom izjavio kako će biti zadovoljan ako u periodu od tri nadolazeće utakmice njegovi izabranici osvoje minimalno sedam bodova, no taj je scenarij pao u vodu već nakon prve utakmice. Međutim, reprezentacija će barem dobiti priliku da poveže dvije pobjede u službenim utakmicama nakon gotovo tri godine.

Idealan protivnik za buđenje
Ako je ijedna reprezentacija u našoj skupini idealan protivnik za prekidanje serije loših igara, onda je to Malta. Iako ćemo prije utakmice sasvim sigurno u izjavama čuti neke od floskula kao “danas svi igraju nogomet” ili “ne treba podcijeniti nikoga”, ovo je utakmica koja se mora dobiti i to sa što boljom gol razlikom. Malta je svoju prvu utakmicu na domaćem terenu izgubila od Rusije rezultatom 1-3, a u drugoj su šokirali Slovake u Slovačkoj kada su poveli s 0-2 te na kraju došli samo do boda nakon što se Slovačka uspjela izvući s 2-2. Nešto smo slično mogli reći i za utakmicu s Ciprom u zadnjem kolu gdje je Hrvatska bila veliki favorit po procjenama koje postavljaju online kladionice, no Hrvatska je, unatoč pobjedi, odigrala još jednu blijedu utakmicu i pokazala kako joj očajnički nedostaje ideja i završnica u napadu. U toj su utakmici igrali neki od igrača koji su bili na klupi protiv Slovenije, a prvenstveno mislimo na Budimira, Brekala i strijelca Pašalića, što bi značilo da bi protiv Malte mogli gledati sličan sastav koji je istrčao na teren protiv Slovenije.

Stanje u skupini
Skupinu u kojoj se nalazi Hrvatska predvodi Rusija koja je jedina stopostotna s dvije pobjede iz dva susreta. Oni su u prvom kolu, u spomenutoj utakmici s Maltom, slavili 3-1 u gostima, a zatim su dobili Sloveniju 2-1 na svom terenu. Drugo mjesto drži Slovenija s osvojena tri boda protiv Hrvatske, a isto toliko ima i naša reprezentacija jer je u zadnjoj utakmici slavila protiv Cipra. Slovačka ima dva boda jer je remizirala s Maltom i Ciprom, a ti su remiji jedini bodovi za ove zadnje dvije spomenute reprezentacije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba