Prvi susjedi od 1. travnja kreću u novi strogi lockdown

Zabranjeno kretanje izvan regije, na Uskrs dozvoljeno okupljanje maksimalno šest osoba iz dvaju kućanstava, a u Sloveniju će se moći samo s negativnim PCR testovima

Objavljeno: 29.03.2021. AB

Slovenija zbog porasta broja novooboljelih kreće u novi lockdown – slovenska vlada u nedjelju je prihvatila epidemiološku preporuku o 11-dnevnom zatvaranju koje će stupiti na snagu od 1. travnja te će na snazi ostati do 11. travnja, piše Jutarnji list.

U razdoblju trajanja lockdowna bit će zabranjeno kretanje izvan regija – izuzetno na Uskrs kad će se moći okupiti do šest osoba iz dvaju kućanstava zajedno s djecom iz istih obitelji.

Najveći dio javne administracije uvest će rad od kuće, a on se preporučuje i državnim poduzećima te privatnim poslodavcima. Uvodi se i obvezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom. Za ulazak na teritorij Slovenije vrijedit će samo negativni PCR testovi.

Javni prijevoz prometovat će u ograničenom opsegu, po režimu vožnje za nedjelju i blagdane, a škole i vrtići privremeno se vraćaju na režim na daljinu – izuzev djece roditelja zaposlenih u važnoj državnoj infrastrukturi.

Novim zatvaranjem “kupuje se vrijeme” za očuvanje održivosti zdravstvenih kapaciteta u bolnicama, dok se ne procijepe starije osobe i rizične skupine, za što će biti potreban još koji mjesec – rekao je ministar zdravstva, Janez Poklukar.

Najnovije po kategorijama

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

VELIKI POVRATAK IVANE HABAZIN: Prošlog je vikenda u Dubaiju pobijedila Gruzijku i osvojila pojas WBC Middle East prvakinje, a onda iste noći potpisala ugovor za svoj idući nastup

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter