Marko Vešligaj kao kandidat koalicije SDP – ZS u utrci za treći mandat na čelu grada Pregrade:

“Radilo se i gradilo se – samo u protekle četiri godine povukli smo 16,7 milijuna kuna iz EU fondova”

Objavljeno: 29.03.2021. AB

SDP Krapinsko – zagorske županije predstavio je u ponedjeljak kandidata koalicije SDP-ZS za gradonačelnika Pregrade na nadolazećim lokalnim izborima, Marka Vešligaja.

 Vešligaj, gradonačelnik u drugom mandatu, istaknuo je da se kroz proteklih osam godina Pregrada mijenjala na bolje.

– Nije floskula da su ti rezultati vidljivi u svakom kutku grada i u svakom našem mjesnom odboru. Radilo se i gradilo se. Samo u protekle četiri godine povukli smo 16,7 milijuna kuna iz EU fondova. Što se tiče gospodarstva, dovoljno govori podatak da smo 2019. godine bili grad s najvećim padom nezaposlenosti u RH. U Pregradi je svatko dijete upisano u dječji vrtić, tu nismo štedjeli. U energetski obnovljenoj osnovnoj školi omogućen je svim učenicima besplatni radni materijal i bilježnice u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom, a radili smo i na podizanju sportske infrastrukture. To je moja i naša slika Pregrade. Pregrade kao inovativnog, uključivog, transparentnog, zelenog grada – kazao je Vešligaj.

Dodao je da će u novom mandatu nastaviti započete, ali i pokrenuti nove projekte, kako bi se Pregrada i dalje razvijala kao grad koji potiče investicije i dovodi nove investitore u Poslovnu zonu te gradi partnerski odnos s poduzetnicima i obrtnicima.

– Želim da zajedno nastavimo stazama zelene Pregrade koja učinkovito upravlja svojom energijom, potiče energetsku obnovu, brine o zaštiti okoliša, da zajedno nastavimo osiguravati bolje uvjete života, ulaganjem u komunalnu infrastrukturu, u izgradnju nerazvrstanih cesta kojih smo u prošlom mandatu asfaltirali 15 kilometara. Očekuje nas uskoro i dovršetak kompletnog vodoopskrbnog sustava, a u idućem mandatu započet ćemo i jedan veliki projekt, a to je izgradnja sustava odvodnje i pripadajućega uređaja za pročišćavanje otpadnih voda – naglasio je Vešligaj te obećao da će nastaviti voditi brigu o brdskim predjelima, osnaživati poljoprivredu te i dalje razvijati Pregradu kao grad znanja i zdravoga života.

Podršku Vešligaju u kandidaturi za novi mandat dali su i predsjednik SDP-a Peđa Grbin, potpredsjednik SDP-a Hrvatske i predsjednik SDP-a KZŽ, Siniša Hajdaš Dončić, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, dožupanica Jasna Petek, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i Davorka Filipčić, predstavnica Zagorske stranke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba