HUM NA SUTLI: Pri kraju 1,6 kilometara duga prva etapa prve faze izgradnje nove državne ceste kroz Poslovnu zonu, ukupno vrijedne 26 milijuna kuna

NAČELNIK JUTRIŠA: Dugo smo ovo čekali i ponosan sam na ovaj projekt kojim će prodisati Drajža, kako industrijski dio, tako i njeni stanovnici koji godinama trpe gužve

Objavljeno: 28.03.2021. Alen Brodar

U Humu na Sutli u tijeku je jedan od najznačajnijih projekata za tu graničnu općinu koja obiluje uspješnim tvrtkama, od kojih je velika većina smještena upravo u Poslovnoj zoni Drajža – izgradnja nove državne ceste DC 233, na potezu od centra Huma na Sutli, preko Poslovne zone Drajža, u konačnici do graničnog prijelaza u Malom Taboru. Ukupna dužina u konačnici će biti nešto više od pet kilometara, a u ovom trenutku je pri kraju prva etapa prve faze u dužini od 1600 metara, došlo se do malo iza tvornice OMCO.

Izgradnja rotora

– Na taj sam projekt posebno ponosan jer je prvenstveno i mojih ruku djelo. Slijedi, nadam se već do kraja ove godine, izgradnja rotora i silaza s državne ceste Donji Hum – Gornji Hum prema Stražaplastici, otprilike 300 metara od spojne ceste, čime će se zaokružiti ta dionica nove ceste, u dužini od oko dva kilometra. Nakon toga će na našim gospodarskim subjektima biti da si izgrade prilaze do te glavne ceste, koja će im u skoroj budućnosti biti najznačajnija, kako za ulaz i izlaz sirovina, tako i ljudskih potencijala – kazao nam je načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša, koji nas je provezao dionicom nove državne ceste.

Vrijednost samog projekta, uključujući i spomenuti rotor, bit će oko 26 milijuna kuna. Sve radnje do ishođenja građevinske dozvole financirala je Općina s nešto manje od milijun kuna, dok sve ostalo financiraju Hrvatske ceste.

Kamionski promet

– Ta nova prometnica definitivno će osigurati daleko sigurniji promet, naročito će naši stanovnici čitavog naselja Drajža, koji su sve ove godine trpjeli gužve uz svoje kuće, imati postojeću prometnicu samo za sebe, dok će se gotovo čitav industrijski promet preseliti na novu cestu. Ne zaboravimo da u Poslovnoj zoni radi više od tisuću ljudi koji na posao putuju vlastitim automobilima, a da ne govorimo koliko je to tegljača svakodnevno, i ulaznih sa sirovinom, i izlaznih s gotovim proizvodima. Ovime će Drajža prodisati, kako industrijski dio, tako i njeni stanovnici – zaključio je načelnik Jutriša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba