Projekt "Aktivna Hrvatska" po treći je puta gostovao u Krapini

Krapinčani vježbali s Renatom Sopek i Hrvatskoj poslali važnu poruku o važnosti redovite tjelesne aktivnosti

Objavljeno: 27.03.2021. zagorjeinternational

Počeli su treninzi na otvorenom vodećeg sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska. Tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, Renata Sopek i Drago Pezić u Krapini su ukazali na važnost redovne tjelesne aktivnosti. Trening s 30 vježbača otvorio je gradonačelnik Zoran Gregurović, a projekt se održava se pod pokroviteljstvima Predsjednika RH Zorana Milanovića te Ministarstva turizma i sporta.

– Danas svim građanima Hrvatske šaljemo poruku da, ukoliko su u mogućnosti, odvoje barem pola sata dnevno za neki vid tjelesne aktivnosti koja im najviše odgovara. S dolaskom lijepog vremena preporučamo treninge na otvorenom. Malim trikovima poput odlaska na posao pješice ili zamjenom lifta stepenicma možemo učiniti puno za vlastito tijelo – rekao je kineziolog Drago Pezić.

Treninzi Aktivne Hrvatske u drugoj pandemijskoj godini održavaju se uz epidemiološke mjere. Želja tima je i ove godine obići sve hrvatske regije pa ćemo tako zajedno vježbati u sljedećim gradovima: Kostreni 24. travnja, Sisku 15. svibnja, Vodicama 29. svibnja,  Makarskoj, Resort Punta Skala u Petrčanima 14. srpnja Falkensteiner, 28. kolovoza Vinkovcima te na finalnom treningu 18. rujna u Zagrebu.

Aktivna Hrvatska u devet godina treći je puta gostovala u glavnome gradu Zagorja, Krapini. S vježbačima u Krapini trenirali su, uz Dragu Pezića, i Anamarija Galeković, Iva Lončar, Luka Šuker, Dominik Špoljarić te Karlo Kligl.

– Ponosan sam što grad Krapina već treći put sudjeluje u ovom hvalevrijednom projektu. Ove godine i ja sam vježbao te mogu reći da sam zaista uživao u treningu. Poručujem svima da u ovim izazovnim vremenima budu što aktivniji kako bismo svi zajedno imali zdraviju budućnost – istaknuo je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Vježbači su dobili i prigodne poklone.

– Stručni tim Aktivne Hrvatske na raspolaganju je svim građanima 24/7. Putem službene web stranice obratite nam se pitanjima ili zatražite savjet. Uz kineziologe, u timu su psiholozi, nutricionisti i liječnici – otkrila je ambasadorica projekta Darija Mikulandra Žanetić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba