ZAGOREC NA "KROVU SVIJETA": Župan Kolar održao prijem za Marija Celinića, koji 1. travnja kreće u avanturu života - želi osvojiti Mt. Everest

VEĆ SE USPEO NA ČETIRI SVJETSKA VRHA: “Cilj mi je završiti sedam najvećih vrhova po kontinentima i tako stati rame uz rame Stipi Božiću”

Objavljeno: 25.03.2021. Valentina Cigula

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar održao je u prostorijama Poslovno – tehnološkog inkubatora Krapinsko – zagorske županije prijem za Marija Celinića koji 1. travnja iz Zagreba kreće osvajanje “krova svijeta“ – Mt. Everesta.
Celinić je zahvalio županu Kolaru na prijemu te rekao kako je svjestan da ovo što planira učiniti nije mala stvar.

– Popeo sam se dosad na četiri najveća vrha po kontinentima – Antarktiku, Afriku, Južnu Ameriku i Europu, a cilj mi je završiti sedam najvećih vrhova po kontinentima i s time stati rame uz rame gospodinu Stipi Božiću, koji je također izveo jedan izniman pothvat, iako se ja ne mogu mjeriti s njegovim uspjesima – on se dva puta penjao na Mont Everest – rekao je Celinić pa dodao kako mu je cilj potaknuti ljude da se počnu baviti sportom i da bijeg od problema i briga pronađu na nekom brdu ili u dubini.

Cijeli život

Na novinarsko pitanje o tijeku priprema za ovaj pothvat, odgovorio je kako pripreme za penjanje na Mt. Everest traju cijeli život.

– Tu se čovjek mentalno priprema i što god u svom životu proživi do trenutka kad se odlučiti penjati na njega, zapravo je jedna priprema. Fizičke pripreme kod mene traju i inače kraće jer sam cijeli život sportaš. Otprilike nekih dva do tri mjeseca iznimno treniram svaki dan. Psihički, kao što sam rekao, pripremam se za to jedno duže vrijeme, ali za samu planinu ne postoje nikakve pripreme, to će odlučiti planina kad dođem gore – hoće li mi dopustiti uspon na vrh ili neće. Meni je iznimna čast da mi je uopće omogućeno da krenem prema vrhu – rekao je Celinić, a što se tiče posebnih epidemioloških mjera, ističe kako nije određeno ništa posebno, osim što će neko vrijeme biti u karanteni nakon što stigne u Nepal te će kasnije u baznom kampu i kod penjanja biti izolirani jedni od drugih.
Župan Kolar za Celinića ima samo riječi hvale.

Holivudska priča

– Praktički, bit će drugi Hrvat koji će se popeti na vrh svijeta i “Zagorje – bajka na dlanu” uz bajkovitog Zagorca bit će na vrhu svijeta. To je jedna fantastična stvar jednog fantastičnog čovjeka s holivudskom pričom i karijerom. Bilo mi je zadovoljstvo što sam mogao popričati s Marijem. Razgovarajući s njim, vidi se da je to čovjek koji voli Zagorje. Član je Ronilačkog kluba “Zaron“ pa zahvaljujem njegovom predsjedniku, gospodinu Bobanu, mom prijatelju koji mi je zapravo dao mogućnost da se sastanem s Marijem i da mu poželim sretan put. Ispratili smo ga s jednim skromnim poklonom i jednom ogromnom željom da dobijemo fotografiju s vrha svijeta s Marijem i da zastava Krapinsko – zagorske županije, naša zagorska bajka, ostane na vrhu svijeta – rekao je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba