Radi se na području općine Petrovsko

Asfaltiraju se ceste u Petrovskom i Štuparju te igralište kod PŠ Slatina, a početkom travnja postavit će se oprema za besplatni širokopojasni internet na šest lokacija

Objavljeno: 25.03.2021. JJ

Kako doznajemo iz Općine Petrovsko, u tijeku su brojni radovi, pa se tako vrši asfaltiranje nerazvrstanih cesta u naseljima Petrovsko i Štuparje te asfaltiranje igrališta kod Područne škole Slatina, a u tijeku su i sanacije zemljanih puteva u naselju Stara Ves Petrovska.
Provodi se i proces javne nabave za asfaltiranje nerazvrstanih cesta u naseljima Svedruža, Podgaj Petrovski, Preseka Petrovska, Brezovica (“Lajda”) i Rovno Donje. Podsjetimo, 16. ožujka potpisan je Ugovor s Ministarstvom za regionalni razvoj i fondove Europske unije za sanaciju nerazvrstanih cesta, kojim je Općini Petrovsko osigurano 250.000 kuna iz programa održivog razvoja lokalne zajednice.
Početkom travnja krenut će i postavljanje opreme u sklopu programa WiFi4EU u vrijednosti 115.597,50 kuna koja će omogućiti besplatni širokopojasni internet na sljedećim lokacijama: Vatrogasni dom Petrovsko, Osnovna škola Petrovsko, Planinarski dom Brezovica, igralište “Pečki”, Područna škola Slatina i Društveni dom Štuparje.
Iz Općine najavljuju i da će u drugoj polovici travnja Geotehnički fakultet Varaždin vršiti ispitivanja i bušenja na klizištu Ormuži u naselju Slatina Svedruška, a po potpisivanju ugovora s Hrvatskim vodama u vrijednosti 1.075.000 kuna, provest će se postupak javne nabave za završetak sanacije klizišta Gredenec (3. faza) i početak sanacije klizišta Belki u naselju Petrovsko.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba