Završilo je trodnevno obilježavanje Svjetskog dana lutkarstva u Velikom Taboru

Uz dječje radionice i lutkarsku predstavu “Legenda o Veroniki Desinićkoj“, otvorena je izložba lutaka “Zbirka, a ne zbrka!“, koja se može razgledati sve do listopada

Objavljeno: 23.03.2021. zagorjeinternational

U Dvoru Veliki Tabor prošlog je petka otvorena izložba lutaka “Zbirka, a ne zbrka!“ iz zbirke Tihomila Stahuljaka.
O ostavštini osebujnog profesora govorio je sadašnji vlasnik zbirke lutaka, Josip Juraj Gašparac, dok se na Stahuljakovo djelovanje te na način nastajanja zbirke, pa i izložbe osvrnula profesorica Žarka Vujić, koja je s muzejskom savjetnicom Vlatkom Filipčić Maligec, autorica izložbe.

“Poskakujući” vitez

Izložbu je otvorila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, a posjetitelje su s načinom obilježavanja Svjetskog dana lutkarstva u Dvoru Veliki Tabor i s pripremljenim programima upoznale voditeljica Dvora Veliki Tabor Nadica Jagarčec i muzejska pedagoginja Kristina Pavlović. Glazbeni dio programa kreirao je duo DarMar obitelji Šragalj, a večer je završila projekcijom video-mappinga “Legenda o Veroniki Desinićkoj”.
Kako je bilo i najavljeno, u subotu i nedjelju, održane su radionice za djecu svih uzrasta na kojima su se izrađivale lutke u skladu s motom ovogodišnjeg Svjetskog dana lutkarstva “Zajedno stvaramo pokret!“ – “poskakujući” vitez i lutke za kazalište sjena.

Veliko finale

Veliko finale trodnevnog obilježavanja Svjetskog dana lutkarstva i prvog dana proljeća, u nedjelju, 21. ožujka, zajedno sa suncem, u Veliki Tabor dovelo je djecu i roditelje željne svježeg zraka i igre. Na oduševljenje malih i velikih, lutkarsku predstavu “Legenda o Veroniki Desinićkoj” odigrala je mala, ali već 15 godina “stara” muzejska lutkarska kazališna družina “Ioculatori”.

– Bio je to samo uvod u događanja koja se u Dvoru Veliki Tabor pripremaju za topli dio sezone, a izložba igračaka ostaje otvorena do listopada – poručuju iz Dvora Veliki Tabor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba