U Krapini održana primopredaja četiri nove Fiat Pande vrijedne 324.000 kuna, kupljene za patronažne sestre županijskog Doma zdravlja

IDU DO NAJUDALJENIJIH PACIJENATA: “Svake godine obnavljamo svoj vozni park jer brinemo o sigurnosti naših djelatnika”

Objavljeno: 19.03.2021. Alen Brodar

U Krapini je održana primopredaja četiri nova vozila, Fiat Pandi, patronažnim sestrama i informatičaru Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije.

– Dom zdravlja inače u svom sastavu ima 72 vozila, a svake godine obnavljamo svoj vozni park jer brinemo o sigurnosti naših djelatnika. Vrijednost ovih vozila je 324.000 kuna i financirana su iz naših vlastitih sredstava. Za dva tjedna obnovit ćemo i naš sanitetski vozni park s dva nova vozila, a ukupna vrijednost novih vozila je 1,2 milijuna kuna – najavila je ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan.

Ključeve vozila svečano je uručio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je izrazio zadovoljstvo što se barem dva puta godišnje nalaze kod Doma zdravlja KZŽ i isto toliko kod Zavoda za hitnu medicinu KZŽ upravo zbog obnavljanja voznog parka.

– Naše patronažne sestre su na prvoj liniji bojišnice i skrbe o pacijentima koji nemaju mogućnosti da netko drugi to radi umjesto njih, idu do najdaljih pacijenata i naravno da nam je svima u interesu da njihov vozni park bude siguran. Ove Pande imaju pogon na sva četiri kotača, što im omogućuje da odu do najudaljenijih dijelova Županije i po najtežim prometnicama. Iz voznog parka izbačeni su automobili iz 2005. godine i bilo je krajnje vrijeme da se to promijeni. Patronažne sestre rade oko 200.000 kilometara s jednim automobilom, a saniteti više od 1,2 milijuna i jednostavno želimo da nam ljudi budu sigurni – zaključio je Kolar, zahvalivši patronažnim sestrama na svemu što čine.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba