RADI SE I GRADI U VELIKOM TRGOVIŠĆU: Proširuje se groblje, zamijenit će se javna rasvjeta, a uskoro kreće i sanacija klizišta

NAČELNIK GREBLIČKI: U sljedeće dvije godine planiramo izgraditi više od 100 stanova – treća smo najpoželjnija destinacija za život u županiji

Objavljeno: 17.03.2021. zagorjeinternational

Načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički u ponedjeljak je obišao radove na izgradnji sportskog kompleksa vrijednog pet milijuna kuna, koji se gradi uz Osnovnu školu u Velikom Trgovišću, a dodao je i kako je započela prva faza proširenja groblja te se radi priprema za sanaciju klizišta koju će sufinancirati Hrvatske vode.
Na području općine provest će se i zamjena javne rasvjete.

Asfaltiranje i sanacija

– Pripremamo kompletnu zamjenu postojeće javne rasvjete energetski učinkovitom javnom rasvjetom na cijelom području općine. Isto tako, izgradit će se javna rasvjeta u mjestima gdje je još nije bilo. Nadam se da bismo negdje u lipnju ili srpnju mogli zaokružiti kompletnu sliku općine što se tiče javne rasvjete – rekao je načelnik Greblički, pa dodao kako će se provesti i sve ono što se standardno radi, a to je sanacija udarnih rupa, priprema za asfaltiranje, kao i asfaltiranje, a u pripremi je i projekt izgradnje reciklažnog dvorišta, za koji je Općina dobila odobrenje.

– Kroz ovu godinu bi trebalo biti zaokruženo asfaltiranje na mjestima gdje je bio iskazan interes naših mještana i mještanki, a onda kreću sanacije cesta, naravno, koliko će to financijske mogućnosti dozvoljavati. Vjerujem i da će nova financijska omotnica iz EU biti pogodna za uređenje tih nerazvrstanih cesta – zaključio je načelnik Greblički.

Privatni poduzetnici

Istaknuo je i zadovoljstvo projektom izgradnje stanova od strane privatnih poduzetnika.

– Po istraživanju nekih novinskih portala, mi smo treća destinacija poželjna za život u Krapinsko – zagorskoj županiji. Nadam se da će tome doprinijeti i ova izgradnja stanova koji su u planu, njih više od 100 u naredne dvije godine – zaključio je Greblički. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba