Zagorski plivači bili su odlični na natjecanju HPS-a za isplivavanje normi za Europsko prvenstvo i Europsko juniorsko prvenstvo

Olimpovci osvojili pet prvih, dva druga i treće mjesto – ponovo briljirala Jana Pavalić koja je oborila pet rekorda

Objavljeno: 15.03.2021. AB

Prošle subote na velikom bazenu ”Svetice” (50m) u Zagrebu održan je HEP miting – Kontrolno natjecanje HPS-a za isplivavanje normi za Europsko prvenstvo i Europsko juniorsko prvenstvo. Na ovom natjecanju Odlukom Stožera Civilne zaštite broj natjecatelja je bio ograničen na 220, koji su prema mjerilima HPS-a stekli pravo nastupa i svi su plivali u jednoj, općoj kategoriji.

Sedmero natjecatelja

Olimpovci su iz plivačke baze Termi Tuhelj, stigli na bazen ”Svetice” predvođeni trenerima Ivicom Androićem i Larom Očić u sastavu s četiri plivačice (Hana Sivec, Mihaela Kramarić, Jana Pavalić, Vanja Bartol) i tri plivača (Vili Sivec, Petar Pavalić i Lovro Gorupić).

Jana Pavalić (mlađa juniorka) je bila tri puta prva – na 50 m i 100 m slobodno te na 50m leptir, uz jedno 4. mjesto na 200 m slobodno. Na 50 m slobodno plivala je mlađi seniorski, juniorski i mlađi juniorski rekord, a na 50 m leptir juniorski i mlađi juniorski rekord Hrvatske.

– Jana je kao prava rekorderka hrvatskog plivanja, plivala prepoznatljivo lijepo i brzo, osvajajući bazen i izazivajući divljenje svih pa tako i nas koji smo putem live streama pratili ovo natjecanje. Čestitamo Jani na novim prekrasnim sportskim trenucima – pohvalili su mladu plivačicu iz njenog kluba.

I drugi vrhunski

Vili Sivec (junior) je u leptiru osvojio prvo i drugo, a u sprintu slobodnim stilom treće i četvrto mjesto, a nove dobre rezultate ostvario je i Petar Pavalić (junior) koji je nastupio u disciplinama leđnim stilom (100 i 200 m) te na 100 m slobodnim stilom. Petar je bio drugi na 200 m leđno. Hana Sivec je kao mlađa seniorka bila prva na 100 m leptir, četvrta na 50 m leptir i dva puta deveta na 50 m i 100 m slobodno.

Na ovom natjecanju za Olimp – Zabok još su popravili svoja osobna vremena Mihaela Kramarić (juniorka), Vanja Bartol (mlađa juniorka) i Lovro Gorupić (mlađi junior).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba