BACILI RUKAVICU HDZ-u: Irena Šafranko, SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Krapine za svog je dogradonačelnika izabrala donedavnog i dugogodišnjeg člana glavnih političkih oponenata, Damira Novinu

NOVINA: Između lojalnosti stranci i ljubavi prema gradu, izabrao sam grad. ŠAFRANKO: Zajedno držimo zastavu na kojoj velikim slovima piše KRAPINA. Bez podjela, dosta je stagnacije ovog grada

Objavljeno: 15.03.2021. Alen Brodar

Županijska organizacija SDP-a Krapinsko-zagorske županije predstavila je u ponedjeljak na konferenciji za medije kandidatkinju za gradonačelnicu Krapine na nadolazećim lokalnim izborima, Irenu Šafranko, te nestranačkog kandidata za njezinog zamjenika, Damira Novinu.

Novina, tek odnedavno nestranački, a inače dugogodišnji i važan član krapinskog HDZ-a pojasnio je zašto se odlučio na ovaj korak.

– Od 1989. do prije neki dan bio sam član HDZ-a. Zašto ova promjena? Meni je prije svega cilj razvoj Krapine, cijeli život radim za Krapinu i u tome ne tražim nikakvu materijalnu korist. Čekao sam da se nešto dogodi zadnjih 16 godina, pa 12, pa osam, četiri… i na kraju se ništa nije promijenilo. Pokušao sam u bivšoj stranci biti motor koji će pokrenuti promjene. Nažalost, oni to nisu shvatili i mi smo se razišli – rekao je Novina.

Uvjeren je da se stvari mogu promijeniti te da svojim znanjem može pokrenuti razvoj gospodarstva i gospodarske zone koja bi trebala biti glavni čimbenik u razvoju Krapine.

– Mladi ne dolaze u Krapinu da bi tu našli radna mjesta, nego nam odlaze iz Krapine. To je moj jedini motiv. Vagao sam lojalnost i odanost stranci i ljubav prema gradu. Odlučio sam se za grad i grad će uvijek biti moj izbor – kazao je Novina.

Irena Šafranko kazala je kako je odabir Damira zamjenika, njena jasna poruka da u njihovom timu nema podjela.

– Krapina je mali grad bogate kulturne i povijesne baštine, a ja bih željela da, uz sve to što je, postane i grad ne visoke, nego najviše kvalitete života, da postane grad koji zadovoljava svakodnevne potrebe građana za radom, kvalitetnim obrazovanjem, stanovanjem, za mobilnošću, kulturom, sportom – rekla je Šafranko. 

Naglasila je kako će u njenom mandatu prioritet biti stvaranje poticajnog poslovnog okruženja koje utječe na rast malog i srednjeg poduzetništva, uz konačno pokretanje turizma kao važne strateške odrednice grada, što će rezultirati stvaranjem novih radnih mjesta i stvaranjem nove dodane vrijednosti. Fokus će biti i na učinkovitom gospodarenju otpadom, povećanju energetske učinkovitosti, korištenju obnovljivih izvora energije, a jedan od prioriteta bit će i uvođenje javnog gradskog prijevoza.

– Nužna su i znatna ulaganja u modernizaciju nastave i poticanje izvrsnosti s ciljem da naši mladi u konačnici ostanu u našem gradu. To uključuje i modernu, suvremenu školu za 21. stoljeće koja radi u jednoj smjeni, koja ima produženi boravak te ulaganje u predškolsko obrazovanje – kazala je.

Šafranko je istaknula i kako je važno osiguravanje uvjeta za dostojanstveno starenje te aktivan život stanovnika sukladno njihovim potrebama, kao i intenzivna suradnja sa sportskim udrugama i udrugama civilnog društva kako bi se kreiralo što više sadržaja i podigla kvaliteta života.

– Damir i ja zajedno držimo zastavu na kojoj velikim slovima piše KRAPINA. Grad čine ljudi i oni su naše najveće bogatstvo. Želim da svi zajedno gradimo budućnost našeg grada i iskreno vjerujem da jedino visoka razina društvenog zajedništva može ovaj grad pomaknuti u novom i boljem smjeru – zaključila je kandidatkinja za gradonačelnicu.

Predsjednik ŽO SDP-a Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš-Dončić dodao je da je Krapina grad koji može i mora bolje te koji već 16 godina već živi u jednoj letargiji.

– Naši će kandidati svakako pokazati kakva bi Krapina zapravo trebala biti – rekao je Hajdaš Dončić, a podršku su došli dati i krapinsko – zagorski župan i kandidat za župana na nadolazećim izborima Željko Kolar te saborski zastupnik Željko Pavić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba