"TURBO" PREKRŠITELJ IZ BEDEKOVČINE ZAPRAVO JE TV ZVIJEZDA: Mladić kojega je kamera 14 puta snimila dok je vozio prebrzo, zove se Matej Margarin, dolazi iz Poznanovca i 2018. godine je sudjelovao u showu "Farma"

NIJE ZNAL DA JE TAM’ KAMERA: “Nemam otkud platiti 100 tisuća kuna kazne, nek’ se radije bave političarima koji kradu milijune”

Objavljeno: 13.03.2021. zagorjeinternational

Policijska uprava krapinsko – zagorska je u srijedu objavila da je u razdoblju od 3. do 18. travnja 2020. godine nadzornom fiksnom kamerom za nadzor brzine u Bedekovčini 14 puta snimljen 25-godišnjak kako je osobnim vozilom prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozila. Također je provjerama utvrđeno kako je vozilo kojim je upravljao neregistrirano i neosigurano, a utvrđeno je i kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno, bez položenog vozačkog ispita.
Presudom Općinskog suda u Zlataru, Stalne služba u Zaboku, 25-godišnjak je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 120 dana uvjetno na rok od 12 mjeseci i novčanom kaznom od 100.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od dvije godine.
Portal Ni Zagorje Malo otkrio je kako je dotični mladić Matej Margarin (25) iz Poznanovca, koji je javnosti poznat kao sudionik televizijskog showa “Farma”, gdje je nastupao 2018. godine.
– Nisam znal da je tam’ kamera – rekao je Margarin policajcima, a činjenicu da je na neregistrirani automobil stavio registarske pločice s nekog drugog automobila, prokomentirao je riječima “A bolje ikakve nego nikakve”.

Izgubio roditelje

Kako doznaje Ni Zagorje Malo, Margarin je sve priznao. S obzirom na broj prekršaja, samo pojedinačna novčana kazna bila bi oko 300.000 kuna. No, prema zakonu, najveća objedinjena je 100.000, što mu je sud i dosudio. Uz uvjetnu kaznu zatvora od 120 dana, dali su mu i zaštitnu mjeru zabrane vožnje automobila iduće dvije godine.
Inače, u reality showu “Farma” Matej je s javnosti podijelio svoju tužnu životnu priču.

– Izgubio sam roditelje, nakon čega sam bio u par udomiteljskih obitelji i u domu. Poslije sam se vratio u Zagorje, gdje me posvojila jedna dobra obitelj. Naučili su me, zapravo, kako živjeti, kako raditi i to na farmi na kojoj sada živim. Jako sam sretan u životu i ništa mi ne fali – otkrio je Matej Margarin 2018. godine.
Sada živi u Zagrebu, a za Večernji list je pojasnio da je ludovao automobilom i počinio sve te prekršaje jer je bio u teškom životnom razdoblju.
– Automobil sam kupio i koristio ga za posao, a nakon što su mu istekle registarske oznake, stavio sam druge jer nisam imao novca za produljenje starih. Isto tako još nemam vozačku dozvolu jer nemam dovoljno novca za polaganje vozačkog ispita – otkrio je.
Visoku kaznu, kaže, nema odakle platiti.

Odradit će kaznu

– Ne znam ni koje su posljedice u slučaju da kaznu ne platim, a ne znam ni odakle bih je podmirio. Pa ne zarađujem 200 tisuća kuna mjesečno. Neka se radije bave političarima koji kradu milijune, a nas siromahe nek’ ostave na miru. Ma kaznu ću nekako odraditi, no žao mi je da se sada od toga radi velika priča. Ja sam čak i zaboravio na presudu i cijeli slučaj, ali priča se sad ponovno počela vrtjeti u medijima – ističe.

Na pitanje bi li opet sjeo za volan, kaže kako ne bi dvojio kada bi to bilo nužno.

– Ako ću morati liječniku ili kada bi se nekom kolegi dogodilo nešto na gradilištu pa ga treba prevesti u bolnicu, ne bih dvojio, ponovno bih sjeo za volan. Ako me ulove, mogu me u zatvor voziti jedino u lijesu. Znam da sve to zvuči glupo, ali nemam dovoljno novca da platim vozački ispit. A nekako se moram dovesti na posao da bih preživio jer nisam nigdje prijavljen, obavljam soboslikarske radove i montiram knauf kada mi netko od kolega javi za posao – kaže Matej, te dodaje kako ga se gledatelji Farme sjećaju kao iskrenog i poštenog sudionika koji nikoga nije ogovarao.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba