Predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki uputila je čestitku povodom Međunarodnog dana žena te se pita:

“Brojne žene u zdravstvu i školstvu sa svojim su muškim kolegama podnijele ogroman teret u izuzetnim okolnostima ‘novog normalnog’, ali jesu li za to jednako i nagrađene?”

Objavljeno: 08.03.2021. AB

Predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki uputila je čestitku povodom Međunarodnog dana žena. Prenosimo je u cijelosti:

– Žene u našem najljepšem „frtalju“ svijeta tradicionalno drže tri “vugla v hiži”, a jednako tako imaju važnu ulogu i u svim drugim područjima života. U proteklom se razdoblju posebno pokazala velika važnost dva sektora u kojima upravo žene čine većinu zaposlenih. Brojne žene u zdravstvu i školstvu prilagodile su se izuzetnim okolnostima “novog normalnog” te su, zajedno sa svojim kolegama muškarcima, podnijele ogroman teret u brizi za naše zdravlje i osiguranje budućnosti naše djece, ali jesu li za to jednako i nagrađene? Hvala vam na svemu poduzetom u borbi protiv pandemije i njezinih posljedica. Veselim se dakako i što se sve više žena odlučuje na veće funkcije u obrtu i gospodarstvu, a što se tiče politike – život čine i muškarci i žene te je stoga važan i utjecaj žena u upravljanju javnim poslovima. Na posljednjim lokalnim izborima na području naše županije izabrane su četiri načelnice i osam zamjenica te jedna gradonačelnica i dvije zamjenice gradonačelnika. U trenutnom sazivu Županijske skupštine ima 15 članica, odnosno 37 posto, dok su 1993. godine činile 2,5 posto. Kao prva izabrana županica u Hrvatskoj imam i poruku pred lokalne izbore. Svima vama ženama koje se odlučite kandidirati za izvršne funkcije i funkcije u predstavničkim tijelima, želim da u izbornoj utrkama i uspijete, na dobrobit vaših općina, gradova i županije. Članicama Županijske skupštine, svim našim Zagorkama, stanovnicama najljepšeg “frtalja” svijeta – Krapinsko-zagorske županije, čestitam Međunarodni dan žena! – poručila je Vlasta Hubicki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba