Pučko otvoreno učilište Krapina provodi novu edukaciju:

PRIMAJU SE PREDBILJEŽBE: Upišite program osposobljavanja za ekopoljoprivrednika

Objavljeno: 07.03.2021. zagorjeinternational

Pučko otvoreno učilište Krapina prima predbilježbe za osposobljavanje za proizvođača poljoprivrednih kultura na ekološki način, kraćeg naziva ekopoljoprivrednik. Program je to koji traje 150 sati, a čine ih 90 sati teorije i vježbi koje se provode u učionici i 60 sati praktične nastave koja se provodi kod OPG-a koji se bavi ekološkim uzgojem voća ili povrća. Uspješnim završetkom programa, polaznik stječe uvjerenje o osposobljavanju s pravom upisa u e-radnu knjigu.

Ekološka proizvodnja poljoprivrednih kultura ono je čime hrvatski poljoprivrednici mogu lako i uspješno pronaći svoje mjesto na domaćem, ali i na tržištu Europske unije. Uvelike mogu iskoristiti specifične preduvjete podneblja i uspješno konkurirati proizvođačima iz naprednijih zemalja, a posebno zato što je eko hrana sve traženija i postiže cijene zbog kojih se ulazak u takvu proizvodnju isplati više nego ostanak u konvencionalnoj.

Za više informacija možete se obratiti u Pučko otvoreno učilište Krapina osobno ili putem telefona 049/370-561 ili e-maila [email protected]. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba