Dodjeljuje se nagrada za životno djelo, nagrada Općine, plaketa i priznanje počasnog građanina

Do 24. ožujka predložite kandidate za dodjelu javnih priznanja općine Hrašćina

Objavljeno: 07.03.2021. zagorjeinternational

Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja općine Hrašćina objavilo je poziv za predlaganje kandidata za dodjelu općinskih javnih priznanja. Dodjeljuju su nagrada za životno djelo, nagrada Općine, plaketa Općine te priznanje počasnog građanina.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se fizičkim osobama, a nagrada i plaketa fizičkim i pravnim osobama, za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenje gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture te tjelesne kulture, zdravstva, socijalne skrbi i drugih djelatnosti posebno značajnih za Općinu. Nagrada i plaketa dodjeljuju se za rezultate u radu postignute u protekloj kalendarskoj godini.

Počasnim građaninom može se proglasiti građanin Republike Hrvatske ili druge države koji je svojim radom, znanstvenim ili političkim djelovanjem značajno pridonio napretku i ugledu Općine, ostvarivanju i razvoju demokracije u Republici Hrvatskoj ili svijetu mira u svijetu i napretku čovječanstva, uz uvjet da nema prebivalište na području općine. Prijedlozi se podnose Povjerenstvu za dodjelu javnih priznanja. Prijedlog mora biti pismeno obrazložen, a pravo na predlaganje osoba za dodjelu javnih priznanja imaju članovi Općinskog vijeća, mjesni odbori, građani, udruge građana, političke stranke i druge fizičke i pravne osobe. Rok za dostavu prijedloga je 24. ožujka. Javna priznanja dodijelitće se povodom obilježavanja Dana općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba