KAKO TO SAMO ONI ZNAJU: Bad Blue Boysi se od Cice Kranjčara oprostili velikom bakljadom, pjevajući legendarnu “Košulju plavu“

“S nama si imao više problema nego sretnih trenutaka, ali nikad nisi izgubio status Dinamove legende. Cico, nikad te ne smijemo i nećemo zaboraviti!“

Objavljeno: 06.03.2021. zagorjeinternational

Bad Blue Boysi su se od jednoga od svojih miljenika, Zlatka Cice Kranjčara, oprostili na samo sebi svojstven način. U petak navečer, nakon što je prethodno toga dana legendarni nogometaš ispraćen na posljednji počinak, organizirali su veliku bakljadu na Kranjčarovoj Ferenščici, a zapjevali su i svevremenski hit “Košulja plava“, Novih fosila. Sve se odvijalo ispred Cicina murala.

Već prvog dana ožujka, kada je objavljeno da je Cico preminuo, Bad Blue Boysi su se obratili službenim priopćenjem u kojem, između ostaloga, pišu:

Proljeće 1982. godine najljepša je bajka o Dinamu. Cico se iz vojske vratio u pravom trenutku, na drugi dio prvenstva. To je bilo ključno, ne zato jer je danas otišao, to je neoboriva istina. Godinu dana kasnije odlučio je finale kupa, bio je to posljednji Dinamov pehar u bivšoj državi.

Bad Blue Boyse je kao igrač upoznao na najljepši mogući način. 17. listopada 1990. dosanjao je igranje za hrvatsku reprezentaciju u svom Maksimiru, s trakom oko ruke. Karijera  u kopačkama bila je na zalazu, a uslijedila je ona na klupi. (…) Od Dinama se zauvijek oprostio teškim porazom od Rijeke. Kuže je baš nakon pobjede nad Rijekom posljednji put mahnuo Sjeveru. Obojica su potpisala blamaže u kupu, jedan u Dugom Selu, drugi u Ivaniću. Jedan je bio i ostao idol tribine – Jedan od nas, drugi je imao više problema nego sretnih trenutaka s nama, ali nikad nije izgubio status Dinamove legende. Cico, nikada te ne smijemo i nećemo zaboraviti! Hvala ti za sve u najdražem plavom! Tvoji Bad Blue Boysi.

Podsjetimo, “posljednji pravi purger“, kako ga se ovih dana od milja naziva u medijima, na vječni je počinak ispraćen je uz najdraže skladbe “Dobro mi došel prijatel”, “Moj Zagreb, tak imam te rad” i “Fala”, a počivat će u Aleji velikana, uz legendarni Dinamov dvojac iz generacije 1967. – Slavena Zambatu i Krasnodara Roru, koji su preminuli prošle godine.

VIDEO: Oproštaj BBB od Zlatka Cice Kranjčara

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba