Gradonačelnik Dumbović kaže da zbog hitnosti nije bilo javnog natječaja

Milijunski posao u Petrinji dobila tvrtka koju vodi tek punoljetni mladić, a ima temeljni kapital od 10 kuna

Objavljeno: 06.03.2021. zagorjeinternational

U Petrinji je tvrtka KI i DO, koju vodi tek punoljetni Kristian Prpić, dobila posao od 998.000 kuna. Tvrtka je upisana u sudski registar u drugoj polovici siječnja, a već u veljači je Grad Petrinja objavio da je toj tvrtki dodijeljen posao popravaka ili zamjene dimnjaka, zabatnih zidova, krovišta i dizala u petrinjskom naselju Mošćenica, piše 24 sata.

Tvrtka ima temeljni kapital od tek 10 kuna, a gradonačelnik Dumbović obrazložio je dodjelu iznimnom hitnošću, tako da nije bilo ne samo javnog natječaja, nego nisu ni pozvane još neke tvrtke da daju svoju ponudu za taj posao.

Grad je objavio da je na isti način dodijelio posao i tvrtki Pet plus gradnja. Oni dimnjake i krovišta trebaju popraviti u 14 petrinjskih naselja za cijenu nešto veću od dva milijuna kuna, dok je KI i DO dobio gotovo milijun kuna za jedno naselje.

Sugovornici iz Petrinje su novinarima 24 sata objasnili da je Kristijanov otac Igor Prpić (41) nekad imao autoservis koji je otišao u stečaj. On se s obitelji odselio u Njemačku, ali se sad vratio. Dodaju i kako je u kumstvu s Dumbovićevim sinom i u prisnim su odnosima.

Pokušali su putem telefona kontaktirali i spornu tvrtku, ali je stigao samo odgovor u obliku poruke, u kojoj su poručili da je obitelj Prpić iz Njemačke za Petrinju krenula sat vremena nakon potresa.

– U Njemačkoj imamo firmu za visinske radove i čišćenje solarnih panela. Stavili smo se na raspolaganje s dizalicom i kolegama te srušili više od 70 dimnjaka bez ijedne kune – piše u poruci, a zatim se navodi da je majka primila i podijelila tri šlepera humanitarne pomoći koje su skupili Hrvati iz Kemptena koju su u Petrinji dijelili potrebitima svojim vozilima.

– Posjedujemo višegodišnje iskustvo i mehanizaciju za visinske radove, stoga ne vidim zašto ne bismo radili u svom gradu – kažu iz poduzeća.

Naveli su i da su se javili na natječaj objavljen u Narodnim novinama i da još pet tvrtki radi taj posao te da je to prava istina i da nema nikakve senzacije jer i ljudi mogu potvrditi da su radili besplatno.

Na pitanje o kumskim odnosima, odgovor je glasio da nisu ni u kakvom odnosu s gradonačelnikom Dumbovićem.

Upit je poslan i gradonačelniku Dumboviću, ali od njega nije bilo odgovora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba