DRUGI TAKAV SLUČAJ U MJESEC DANA: U Kumrovcu opet netko pokušao ukrasti bakreni limeni pokrov, ovog puta s Političke škole

Bakreni lim bio je izrezan i pripremljen za odvoz, ali su počinitelji uhvaćeni na licu mjestu

Objavljeno: 06.03.2021. JJ

Članovi DVD-a Kumrovec u petak su sudjelovali na pomalo neobičnoj tehničkoj intervenciji na objektu bivše Političke škole u Kladniku. Naime, pomagali su policijskim službenicima Policijske postaje Klanjec prilikom izvođenja očevida kaznenog djela.

S krova spomenutog objekta spustili su velike plohe bakrenog pokrova. Kako kažu, na krovu su zatekli bakreni limeni pokrov izrezan i pripremljen za neovlašten odvoz s objekta.

Članovi DVD-a su bakreni pokrov dopremili u službene prostorije Policijske postaje, a počinitelji navedenog kaznenog djela uhvaćeni su na licu mjesta.

Na terenu je bilo petero vatrogasaca.

Podsjetimo, Policijska uprava krapinsko – zagorska je 9. veljače izvijestila da je 8. veljače 36-godišnjak od strane policijskih službenika zatečen u skidanju bakrenog pokrova s krova hotela u Kumrovcu. Primijetivši policijske službenike, 36-godišnjak se pokušao udaljiti s mjesta događaja, ali su ga policijski službenici sustigli, te je uz uporabu sredstava prisile priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, poradi počinjenja kaznenog djela teške krađe, protiv 36-godišnjaka je uslijedila kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu. Materijalna šteta počinjena tim djelom iznosila je nekoliko tisuća kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba