Gradi se nogometni teren u Podgori

“Nadam se da će kroz narednih nekoliko godina ovaj športski centar dobiti potpuno novo lice – u planu je i izgradnja objekta u kojem bi sportske udruge imale svoj prostor”

Objavljeno: 05.03.2021. Valentina Cigula

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović obišao je radove na izgradnji sportskog igrališta – nogometnog terena s umjetnom travom i prilaznih cesta u Podgori.

– Ja bih samo podsjetio da smo još 2016. godine izgradili novo igralište kod Područne škole u Škarićevom, gdje igrališta nije bilo. Nakon toga, 2017. godine pa do danas izgrađena su nova igrališta u naselju Šabac, u Zagori, Žutnici, dva igrališta nad Tkalcima, potpuno su obnovljena i rekonstruirana sportska igrališta na Trškom Vrhu i kod Osnovne škole Augusta Cesarca, tako da se uistinu kontinuirano radi na tome i sad smo došli u nekakvo finale, gdje imamo možda i najveći zahvat, najveće gradilište, a radi se o uređenju infrastrukture i izgradnji igrališta ovdje na Športskom rekreacijskom centru u Podgori, centru koji je godinama bio zapušten, devastiran. Kroz proteklih nekoliko godina uređene su tribine kod glavnog igrališta, zamijenjeno je krovište, uređeno su svlačionice, a ono što nam je svima bila želja, i to godinama, da se napravi još jedno nogometno igralište s umjetnom travom – rekao je gradonačelnik Gregurović.

Donacija HNS-a

Istaknuo je kako je potpisan ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom, koji će donirati umjetnu travu.

– Mi smo u obavezi napraviti pripremne radove, dakle, podlogu, drenažu, nasipe, ograde, rasvjetu igrališta. To je ono što se sad počelo raditi kako bi kasnije nogometni savez mogao postaviti tu umjetnu travu – pojasnio je Gregurović.

Donacija umjetne trave od strane Hrvatskog nogometnog saveza približno je vrijedna dva milijuna kuna.
Otkrio je i kako je na postupak javne nabave pristiglo šest ponuda.

– Odabrana je najjeftinija ponuda tvrtke Krakom, koja je u vrijednosti negdje oko 4,5 milijuna kuna bez PDV-a – dakle, za sve ove radove koje sam nabrojio. Od radova, još bih spomenuo izgradnju podloge za igralište, za što smo dobili 500.000 kuna od Ministarstva turizma i sporta. Dakle, radovi vezani uz igrališta vrijedni su oko dva milijuna kuna, u to je uključeno sve ono što sam rekao – pripremni radovi, od podloge, drenaže, ograda oko igrališta, zaštitnih mreža, opreme, rasvjete, reflektora i svega – rekao je gradonačelnik Gregurović.
Uz to, izgradit će se i 400 metara nove ceste, na jednom dijelu ceste koja je do sada bila makadamska, a vodi od naselja Podgora prema centru grada.

Želje za budućnost

– Napravit će se dvotračna cesta s nogostupom, javnom rasvjetom, biciklističkom stazom, a u sklopu tih radova će se rekonstruirati ta postojeća cesta koja je išla od naselja Podgora prema centru grada, koja će u biti kasnije, nakon što se izgradi ova nova cesta, postati pješačka zona – izjavio je Gregurović pa dodao kako će se u sklopu nove ceste koja će biti kompletno uređena, riješiti i pitanje odvodnje.
Govorio je i o planovima za budućnost.

– To je sada prva faza daljnjeg uređenja športskog – rekreacijskog centra u Podgori. Imamo u planu kroz sljedeće godine ovdje napraviti jedan objekt gdje bi naše sportske udruge dobile svoje prostore, s obzirom na to da većina udruga nema svoje uredske prostore. Nadam se da će kroz narednih nekoliko godina ovaj Športski centar dobiti jedno potpuno novo lice, s time da smo mi ove godine prijavili na natječaj Ministarstva turizma i sporta uređenje postojeće atletske staze oko glavnog igrališta – rekao je Gregurović.
Na pitanje o očekivanom završetku radova, odgovorio je kako bi kompletno svi radovi trebali biti gotovi do kraja ljetnih mjeseci, s time da bi prema ugovoru s Nogometnim savezom, podloga za postavljanje umjetne trave trebala biti gotova ranije, do lipnja, kako bi se onda mogla postaviti umjetna trava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba