Policija i USKOK sumnjaju u počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti

Uhićena inspektorica koja je, umjesto da im je pisala prijave, jela i pila u restoranima u vrijeme ‘lockdowna’

Objavljeno: 04.03.2021. zagorjeinternational

Policija i USKOK otvorili su istragu protiv 56-godišnje bivše djelatnice Ministarstva zdravstva i djelatnice Državnog inspektorata jer je pogodovala vlasnicima kafića i restoranima koji su radili unatoč zabrani zbog epidemioloških mjera, piše Telegram.

Sada joj je određen istražni zatvor kako ne bi ponovila kazneno koje joj se stavlja na teret. Sumnja se u počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno neprocesuiranju prekršaja koje je kao sanitarna inspektorica utvrdila. Među ostalim stvarima, na teret joj se stavlja odlazak u kafiće za vrijeme lockdowna.

Tako inspektorica, piše Telegram, 1. veljače ove godine nešto prije 15 sati dolazi u bistro Passage u Kranjčevićevoj ulici. USKOK tvrdi da su u tom trenutku tamo bili i gosti unatoč zabrani. Sumnja se da je i inspektorica koristila usluge ovog bistroa te ga na kraju nije prijavila tako pogodujući vlasniku. Inače, u bistro Passage nekoliko dana kasnije upala je policija i tamo zatekla brojne goste kako jedu. Vlasnik je preko odvjetnika poručio da se radilo o privatnom okupljanju.

Inspektorici se na teret stavlja da je 9. veljače također nešto prije 15 sati bila i u cafe baru Diana na Radničkoj cesti. I tamo je, tvrdi se, zatekla goste te sama nešto konzumirala, iako kafić zbog epidemioloških mjera nije smio raditi. No, istražitelji su utvrdili da ni u ovom slučaju nije podnijela nikakvu prijavu.

Dan kasnije, 10. veljače, goste je zatekla i u restoranu La nostra casa u Ulici kneza Mislava. Lokal je, sumnja se, radio bez obzira na to što su još uvijek na snazi bile epidemiološke mjere. Inspektoricu se tereti da je i u tom restoranu nešto pojela i popila, a na kraju protiv vlasnika nije podnijela nikakvu prijavu niti je naložila zatvaranje restorana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba