POŽAR U BUŠINU: Vatra je ugrozila nekoliko objekata, protiv 48-godišnjakinje će se podnijeti prijava

Spaljivala korov i suhu travu na njivi, jak vjetar uzrokovao nekontrolirano širenje vatre

Objavljeno: 04.03.2021. JJ

U srijedu u 14.28 sati DVD Pregrada je zaprimio dojavu o požaru trave i niskog raslinja u selu Bušin. U 14.32 na teren je izašlo navalno vozilo sa šest vatrogasaca, a minutu kasnije i autocisterna s tri vatrogasca.
Dolaskom na mjesto intervencije, zatekli su požar otvorenog prostora na površini oko 200×300 metara s nekoliko ugroženih objekata. Odmah su pristupili gašenju požara, a ubrzo im se priključilo i kombi vozilo s četiri vatrogasca te su zajedničkim snagama uspjeli lokalizirati požar. Požar je u potpunosti ugašen u 15.15 sati. Brzom intervencijom vatrogasaca spašeni su svi objekti te daljnje širenje požara prema šumi.
U spremištu su se vatrogasci vratili u 16.08 sati.

Kako doznajemo od Policijske uprave krapinsko – zagorske, 48-godišnja hrvatska državljanka je spaljivala korov i suhu travu na njivi te je uslijed jakog vjetra došlo do nekontroliranog širenja vatre na okolnu suhu travu i drvene stupove. Nastala je šteta od nekoliko stotina kuna i, na sreću, nije bilo ozlijeđenih osoba. Protiv 48-godišnjakinje će se podnijeti prijava zbog počinjenog prekršaja Zakona o zaštiti od požara.

U srijedu je došlo i do požara suhe trave i niskog raslinja u Klupcima Začretskim. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Sveti Križ Začretje i ZJVP-a Zabok. Nije bilo ozlijeđenih osoba.

FOTO: Facebook / Marko Kos

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba