Britanski soj koronavirusa u Zaboku?

COVID pozitivna učiteljica i sedmero učenika 4. razreda zabočke osnovne škole

Objavljeno: 04.03.2021. zagorjeinternational

Kako piše portal Ni Zagorje Malo, a sve im je potvrdio i ravnatelj škole Tomislav Polanović, učiteljica i sedmero učenika od njih 24 iz četvrtog razreda zabočke Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog pozitivno je na koronavirus.

– Da, čini mi se da još nismo imali slučaj da u jednome razredu oboli toliko učenika. Potvrđena je korona kod učiteljice i sedmero učenika. Prvo je bilo pozitivno njih šestero, sada je pozitivan nalaz došao za još jednoga – rekao nam je za spomenuti portal dr. Ivan Lipovac, voditelj Higijensko – epidemiološkog odjela Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije.

Sumnja se da je riječ o tzv. britanskom soju koronavirusa.

– Zatražili smo sekvenciranje na mutirajuće sojeve i čekamo rezultate. Može biti bilo koji soj, no kako je sada ovaj britanski najčešći, moguće da je ovdje riječ o njemu – pojasnio je dr. Lipovac.

Ravnatelj Polanović je za Ni Zagorje Malo rekao da je sve pod kontrolom.

– Nakon što se virus pojavio u jednom odjeljenju četvrtog razreda, u samoizolaciju i na online nastavu poslali smo sve četvrte, ali i treće razrede jer su u istoj smjeni. Tu su i putnici u školskom autobusu, pa smo samoizolaciju odredili preventivno, s obzirom na to da su djeca bila u kontaktu. Pratimo situaciju svakodnevno, u kontaktu smo s epidemiolozima, pridržavamo se svih propisanih epidemioloških mjera – kazao je Polanović.

Razred u kojem je potvrđena korona bit će u samoizolaciji 10 dana. Ostali razredi, koji su preventivno poslani u samoizolaciju, najavio je ravnatelj, vjerojatno će se u školu vratiti u ponedjeljak. Do tada svi nastavu prate online.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba