PROMIJENIO IM ŽIVOT: Poduzetnik iz Makarske izgradio stanove za svoje djelatnike koji nisu imali riješeno stambeno pitanje

“Pomoći svome radniku, neopisivi je gušt. Želim da oni prvi put uživaju u svojoj nekretnini”

Objavljeno: 03.03.2021. zagorjeinternational

Uspješni makarski poduzetnik izgradio je stanove za svojih trinaest zaposlenika koji nisu imali riješeno stambeno pitanje, izvještava Dnevnik.hr.

– Ovo je poslije zdravlja nešto najvažnije u životu i nama je to sada riješeno. Ja sam sretna i to je to – rekla je za Dnevnik.hr Maja Ravlić, čiji je poslodavac izgradio zgrade i ponudio stanove svojim djelatnicima. Slično kao POS, po iznimno povoljnim uvjetima kupnje.

Kvadrat stana u Makarskoj stoji oko dvije i pol tisuće eura, a djelatnici tvrtke dobili su priliku kupiti stan po cijeni od 950 eura. Vlasnik je izgradio dvije zgrade za svoje zaposlenike.

– Mislila sam 1110 eura, pa će se to penjati, pa garaža, plus ovo, plus ono. I na kraju je to ispalo 1150 eura, da bi nas direktor za Božić počastio i rekao da kvadrat više nije 1150 nego 950. Uvijek iznenađenja – rekla je Jagoda Husičić.

Uz to, direktor im je pomogao i kod banke, pa im je kamata za kredit u banci dva posto, a rok otplate 15 godina.

– Mogu samo reći sve najbolje za direktora. Ovo nikad nitko nije napravio, bar ja nisam čula – kazala je Maja.

– Cijela investicija je 11 milijuna kuna. Gradnja nas je koštala 1450 eura po kvadratu. U prosjeku 13 pojedinaca je u firmi 13 – 14 godina, a ima ljudi koji su od početaka, ’96. godine. Na to sam jako ponosan, a ne bi bez zajedničkog djelovanja to tako ni funkcioniralo. Mi u ugovor nismo stavili da oni moraju ostati u firmi jer sam ja siguran da će ostati. Samo smo stavili klauzulu da te stanove ne smiju prodavati na slobodnom tržištu. Ja želim da oni ovdje uživaju prvi put u svojoj nekretnini – kaže direktor Milorad Pašalić, dodajući kako je pomoći svome radniku, neopisiv gušt.

Uz pomoć drugih partnerskih tvrtki pomoći će se i u opremanju stana.

Zaposlenici kažu kako je ovo jedan mali dio dobrih djela koje Pašalić čini, i to ne samo za radnike, već i za cijelu zajednicu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba