PROJEKT OD GOTOVO POLA MILIJUNA KUNA: Počela je obnova pješačkog mosta u krapinskom Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda - bit će zatvoren nešto više od mjesec dana

GRADONAČELNIK GREGUROVIĆ: Obnovljeni most bit će sigurniji za pješake, a imat će i pristupnu rampu za osobe s invaliditetom

Objavljeno: 03.03.2021. zagorjeinternational

Grad Krapina i u ovoj godini izdvaja značajna sredstva za građenje komunalne infrastrukture, za izgradnju, sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta i javnih površina, a kao što je i planirano, počela je obnova pješačkog mosta u Šetalištu hrvatskog narodnog preporodu.
Riječ je o projektu vrijednom gotovo pola milijuna kuna, a temeljem provedene javne nabave, ugovor o radovima sklopljen je između Grada Krapine i tvrtke “Davor inženjering d.o.o.” iz Zagreba.

Nova ograda

Radovi obuhvaćaju kompletnu obnovu pješačkog mosta, pri čemu će se izgraditi i rampa za osobe s invaliditetom, koje trenutno na mostu nema. Obavit će se kompletna sanacija betonskih ploha mosta, koji će biti ojačan dodatnom armaturom, napravit će se nova ograda te zamijeniti plinske cijevi, a ograda će se napraviti i na rampi.
U proteklih osam godina značajna sredstva uložena su u sanaciju i izgradnju mostova na području Krapine, koji su već vapili za obnovom, podsjeća gradonačelnik Zoran Gregurović.

– U proteklom razdoblju izgrađen je most koji spaja Ulicu Frana Galovića i Ulicu dr. Franje Tuđmana kod Lidla. Sanirani su i rekonstruirani mostovi kod Kotke i na Trgu Ljudevita Gaja – kod sv. Ivana, a sanirani su i propusti i mostovi u vanjskim mjesnim odborima, i to u Donjoj Šemnici, Vidovcu Krapinskom i u Strahinju. Također, pretprošle godine je saniran pješački most od Ulice Petra Zrinskog i Krsta Frankopana prema šetnici kod Osnovne škole Augusta Cesarca. Sada se sanira pješački most u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda, a pripremljena je i dokumentacija za rekonstrukciju mosta u Lepajcima preko rijeke Krapinčice, u blizini željezničke stanice na cesti koja ide prema Krapinskim Toplicama, što je u planu za sanaciju iduće godine. U projektnoj dokumentaciji je u planu i proširenje tog mosta – otkriva gradonačelnik Gregurović i poručuje:

Moli za strpljenje

– Molim građane za strpljenje jer će most u Šetalištu sada otprilike malo više od mjesec dana, radi sigurnosti svih pješaka, biti zatvoren. Kada radovi budu gotovi, imat ćemo obnovljeni most koji će biti sigurniji za sve pješake i na kojem će biti pristupne rampe za osobe s invaliditetom – zaključuje gradonačelnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba