Gradonačelnik Novog Marof pratio je službeni trening hrvatske streličarske reprezentacije uoči Europskog Grand Prixa

SINIŠA JENKAČ: Još se jednom pokazala opravdanom investicija u uređenje našeg sportskog parka. Nakon punih 40 godina uredili smo ovaj dio grada

Objavljeno: 02.03.2021. zagorjeinternational

U Poreču će se sredinom ovog mjeseca održati Europsko Grand Prix natjecanje na kojem će snage odmjeriti 190 streličarki i streličara iz 23 države. Među njima je i 15-ak hrvatskih reprezentativki i reprezentativaca koji su službeni trening odradili u subotu, na streličarskom terenu sportskog parka u Novom Marofu.
Hrvatski izbornik Dubravko Buden bio je zadovoljan i uvjetima treninga i postignutim rezultatima.
– Ovdje u Novom Marofu imali smo dobre uvjete i odradili kvalitetan trening. Inače, naši su najbolji streličari uvijek spremni za dobre rezultate i taj dio nije upitan, ali budući da je propalo godinu dana internacionalnih natjecanja koja nismo imali, teško je prognozirati situaciju, odnosno, kakve će rezultate postići. Ne znamo kako je bilo u ostalim europskim zemljama, ali generalno smo svi u minusu jer nije bilo natjecanja – kazao je Buden.

Streličari iz Varaždina

Na popisu izbornika su i streličari iz Varaždinske županije: Lovro Černi (Grebengradski streličari – Novi Marof), Amanda Mlinarić i Alen Remar (Varaždinski streličarski klub) te Tihana Kovačić (Navaho – Jalžabet).
– Lovro Černi od ove je godine naš seniorski reprezentativac. Bit će u nastavku dosta natjecanja pa nam je bilo bitno da se čim prije krene s ovako kvalitetnim pripremama, a uvjete, srećom, imamo jer je ovaj teren u sportskom parku uređen prošle godine – rekao je Zoran Marenčić, trener u klubu Grebengradski streličari.
Trening ponajboljih hrvatskih streličara pratio je i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Projekt “Živjeti zdravo“

– Još se jednom pokazala opravdanom investicija u uređenje našeg sportskog parka u Novom Marofu. Nakon punih 40 godina uredili smo ovaj dio grada u sklopu kojeg je nekoliko sportskih terena, uključujući veliko nogometno igralište, zatim malonogometno asfaltirano te košarkaško igralište, kao i igralište za djecu i “street workout park”. S uređenjem nastavljamo i to kroz projekt novih podloga na asfaltiranim igralištima i projekt “Živjeti zdravo“, kroz koji ćemo stazu za hodanje opremiti novim spravama. Osim brojnih sportaša, velikih i malih, ove terene koriste i rekreativci svih generacija. Posebno mi je drago što smo imali priliku i uvjete ugostiti hrvatsku streličarsku reprezentaciju koja je ovdje odradila trening, a reprezentativci su, unatoč vjetrovitom vremenu, postigli dobre rezultate. Ovakve stvari mnogo znače za sportaše i općenito za sport u Novom Marofu te doprinose promociju sporta među našim najmlađima – rekao je Jenkač, poželjevši reprezentativcima puno uspjeha na Europskom Grand Prix natjecanju. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba