RODITELJI OGORČENI: Nakon zadnjeg potresa rekli su nam da je objekt pregledan i siguran

Odlomio se dio balkona vrtića, četiri skupine djece u tom su trenutku bile vani

Objavljeno: 02.03.2021. zagorjeinternational

Zabrinuti roditelji iz jednog vrtića na Jarunu za portal 24 sata otkrili su kako se odlomio dio balkona vrtića, a četiri skupine djece u tom su trenutku bile vani.

– Nakon zadnjeg potresa rekli su nam da je vrtić pregledan i siguran. Na zgradi nije bilo nikakve naljepnice, ravnateljica je rekla da je taj balkon malo kritičan i da će se ubrzo riješiti. Nitko dva mjeseca nije poduzeo ništa. Ispod su postavili kante za smeće kako djeca ne bi išla blizu. A tamo su dječje igračke, stolice… Sreća da cigle nisu pale na djecu – ispričalo je dvoje roditelja koji su revoltirani činjenicom da im je rečeno da je vrtić siguran, a ispalo je da se znalo za problematičan balkon o kojem se njima ništa nije reklo.

Nadalje, roditelji su ispričali kako im je odgajateljica i voditeljica objekta preko zajedničke WhatsApp grupe napisala da je problem s balkonom detektiran, a statičar koji je izašao na teren, procijenio da opasnost ne postoji. Odgajateljica je dodala i da ju je informacija o padu dijela balkona prepala. O svemu je obavijestila ravnateljicu, a ravnateljica nadležne službe koje su obećale brzu reakciju.

– U komunikaciji s nadležnom službom u Gradu Zagrebu, objekt u Hrgovićima 20 bit će sutra ponovno od strane ovlaštenih statičara pregledan u cijelosti i po potrebi saniran po hitnom postupku. Mjesto događaja bit će osigurano od prilaska – oglasili su se iz vrtića o nemilom događaju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba