INVESTICIJA OD 350 MILIJUNA KUNA

U Oroslavju se gradi najveća solarna elektrana u Hrvatskoj

Objavljeno: 01.03.2021. zagorjeinternational

Kako doznajemo, poduzeće “Solar Energy” u Oroslavju ima namjeru izgraditi solarnu elektranu snage 60-90 megavata. Elektrana bi trebala biti izgrađena na lokaciji uz južnu stranu autoceste Zagreb-Macelj na površini od otprilike 600.000 četvornih metara, a ukupna vrijednost investicije je 350.000.000 kuna. Već je otkupljen značajan dio potrebnog zemljišta, izrađene su studije i projekti.

– Završetkom projekta u roku dvije godine, Grad Oroslavje postao bi vodeći grad u razvoju održive energije, a financijski benefit, prema podacima investitora, bio bi godišnji prinos u iznosu od oko 1.500.000 kuna, koje bi se uprihodile na račun proizvedene električne energije. Spomenimo i značajan prihod od poreza na promet nekretnina, najavljena nova zaposlenja od 20 djelatnika, kao i uključivanje lokalnih poduzeća i obrtnika prilikom izvođenja radova na ovoj velikoj investiciji. Grad će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća odlučiti o izmjeni i dopuni prostorno planske dokumentacije radi mogućnosti pokretanja ove velike investicije za naš grad, ali i za cijelo Hrvatsko zagorje. Veselimo se ovoj velikoj investiciji, pogotovo u ovim gospodarski izazovnim vremenima i vjerujemo da je to nastavak dobrih odluka i pozicioniranja Grada Oroslavja kao grada koji potiče pozitivnu investicijsku i poduzetničku klimu – rekao nam je gradonačelnik Emil Gredičak.

Najnovije po kategorijama

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

VELIKI POVRATAK IVANE HABAZIN: Prošlog je vikenda u Dubaiju pobijedila Gruzijku i osvojila pojas WBC Middle East prvakinje, a onda iste noći potpisala ugovor za svoj idući nastup

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter