Veleposlanik Italije u RH, NJ/E Pierfrancesco Sacca, u posjetu Krapinsko - zagorskoj županiji

“Sjeveru Italije bliže je Zagorje nego talijanski jug. Susjedi smo i kao takvi, uz suradnju, možemo biti još snažniji”

Objavljeno: 01.03.2021. AB

U posjet Krapinsko – zagorskoj županiji došao je veleposlanik Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj, NJ/E Pierfrancesco Sacca, prilikom kojeg ga je župan Željko Kolar upoznao s mogućnostima zagorskog gospodarstva.

– Niz je tvrtki u Krapinsko – zagorskoj županiji, koje već sudjeluju u robnoj razmjeni. Zagorci izvoze robe u vrijednosti 57,6 milijuna eura, a uvoze 56,5 milijuna eura. Italija je po ukupnom prihodu naš treći trgovački partner, a sigurno je da ima prostora za napredak u suradnji u medicinskom odnosno lječilišnom turizmu, jer našu županiju posjećuje 2500 do 3000 talijanskih gostiju, koji ostvaruju 6500 do 7000 noćenja – istaknuo je Kolar te dodao da su veleposlaniku prezentirane mogućnosti kontinentalnog turizma.

 – Uvjeren sam da ćemo u tome pronaći našu nišu. S time da vidim da je veleposlanik vrlo ambiciozno krenuo u ponovno aktiviranje i motiviranje naših poduzetnika i ministarstava, da čvršće i tješnje surađujemo s talijanskim partnerima. Vjerujem da će se tu uskoro vidjeti rezultati – istaknuo je župan te dodao da je ovaj sastanak bio tek početak odlične suradnje.

NJ/E Pierfrancesca Sacca zahvalio je na toplom prijemu te istaknuo da se raspravljalo o novoj fazi talijansko – hrvatskih odnosa u političkoj, gospodarskoj i kulturnoj sferi, dodajući kako je Italija važan partner Hrvatskoj, kao i Hrvatska Italiji.

– Talijanske sjeveroistočne regije su puno bliže Hrvatskoj i Krapinsko – zagorskoj županiji nego druge talijanske regije, dakle pripadamo istom području Europe i imamo mnogo prilika za razvijanje suradnje. Dakle, susjedi smo i kao takvi možemo biti još snažniji, ako ćemo surađivati – kazao je Sacca, istaknuvši ponos na talijanske investitore i tvrtke u Krapinsko – zagorskoj županiji, a za dvije je najavio da će i posjetiti – Albu Profil u Kumrovcu i AquafilCRO u Oroslavju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba