Bandiću pozlilo za večerom na kojoj je bio i dr. Redžepi, koji ga je reanimirao do dolaska hitne

“Jeli smo, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolice. Bio je to masivan srčani udar”

Objavljeno: 28.02.2021. zagorjeinternational

Iznenada preminulom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću pozlilo je sinoć te je iznenada preminuo od srčanog udara u 66. godini. 
Danas je Nacional prenio izjavu Pavla Kalinića, šefa gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama i jednog od najbližih Bandićevih suradnika, u kojoj kaže da je Bandiću pozlilo u jednom zagrebačkom restoranu, što je kasnije demantirao Indexu, a 24 sata su razgovarala s liječnikom koji se našao na večeri gdje je Bandiću pozlilo i koji ga je oživljavao. Kazao je da su bili u kući jednog prijatelja na večeri.
Dr. Gzim Redžepi radi kao pulmolog u bolnici i, kako kaže, ovo mu nije prvi put da je nekoga reanimirao.
– Istina je, bili smo kod kuće od prijatelja na večeri, na Vrhovcu, i Bandiću je pozlilo. Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt. Kod našeg zajedničkog prijatelja smo bili, nas trojica, gradonačelnik, prijatelj i ja. Jeli smo oko 8 navečer, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolice – kazao je dr. Redžepi dodajući da misli da je bilo oko 23.15 sati.
– Hitna je došla za 3, 4 minute, jako su brzo došli jer su se vraćali s intervencije, druga je došla za 7, 8 minuta. Nastavili smo reanimaciju, nastavljena je i na Sv. Duhu, bio je živ dok je hitna došla. Sve smo odradili po pravilima – kazao je dr. Redžepi.

Reanimacija nije uspjela te je Zagreb preko noći ostao bez čelnog čovjeka. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba