Poznate tvrtke otvaraju osnovnoškolcima pogled u tehnološku budućnost, na način da im kroz praktični rad približe svijet umjetne inteligencije

Tri zagorske škole među 40 odabranih za pilot–projekt “Škole budućnosti“

Objavljeno: 27.02.2021. zagorjeinternational

Za pilot – projekt “Škole budućnosti“, u koji će ući 250 prijavljenih kandidata, među 40 odabranih, našle su se i tri škole iz Krapinsko – zagorske županije – Osnovna škola Mače, Osnovna škola Belec i OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, izvještava Radio Stubica.

Radi se o pilot-projektu koji su zajednički pokrenule tvrtke STEMI i Infobip, a kao glavni partner podržava ih IT tvrtka A1 Hrvatska. Cilj je otvaranje učenicima osnovnih škola pogled u tehnološku budućnost, na način da im se kroz praktičan rad približi svijet umjetne inteligencije.

STEMI i Infobip kroz projekt “Škole budućnosti“ žele osnažiti vezu između IT sektora i obrazovanja, zatim postaviti Hrvatsku među predvodnike u učenju umjetne inteligencije kod mladih, ali i potaknuti ih na inovativnost i poduzetništvo. Učenici će u svojim školama formirati razvojne IKT i STEM timove, dok će inženjeri tvrtki STEMI i Infobip razviti edukacijske materijale i programersko okruženje kroz koje će prenijeti vlastito iskustvo i znanje po pitanju razvijanja tehnoloških radova. Na kraju projekta, razvojni timovi predstavit će i podijeliti svoja rješenja sa širom javnosti, a radovi će se moći i isprobati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba