Ministarstvo regionalnog razvoja Novom Marofu odobrilo 350.000 kuna za modernizaciju sustava javne rasvjete

GRADONAČELNIK JENKAČ: Postavljaju se novi kandelabri sa štednom rasvjetom i na taj način uređujemo centar grada, u kojem više neće biti drvenih i betonskih stupova

Objavljeno: 26.02.2021. zagorjeinternational

Novi Marof nastavlja s modernizacijom sustava javne rasvjete, koristeći raspoloživa sredstva iz vanjskih izvora. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Gradu 350.000 kuna za tu namjenu.

Naime, Ministarstvo nastavlja s provođenjem Programa podrške regionalnom razvoju, koji ima za cilj jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te brži gospodarski oporavak ruralnih područja, što je preduvjet za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj.

Ministrica Nataša Tramišak potpisala je odluku kojom se odobrava financiranje 44 najbolje vrednovana projekta. Za njih će u 2021. godini biti ukupno dodijeljeno 14 milijuna kuna, a jedan od projekata je i onaj novomarofski, pa će s 350 tisuća kuna Ministarstvo financirati zamjenu postojeće rasvjete ekološki prihvatljivom rasvjetom i to u Varaždinskoj i Zagrebačkoj ulici te na raskrižju DC24 u Zagrebačkoj ulici u Novom Marofu.

Gradonačelnik Siniša Jenkač ističe da se intenzivno radi na postavljanju LED štedne rasvjete. – Modernizaciju sustava javne rasvjete u centru provodimo u fazama. Postavljaju se novi kandelabri sa štednom rasvjetom i na taj način uređujemo centar grada, u kojem više neće biti drvenih i betonskih stupova. Mislim da građani mogu biti zadovoljni dosad obavljenim poslom, a na toj razini bit ćemo i u nastavku, uz osiguravanje sredstava preko natječaja ministarstava – najavio je Jenkač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba