Igrat će se na neutralnom terenu

Dinamo u osmini finala Europa lige ide na Tottenham

Objavljeno: 26.02.2021. zagorjeinternational

Dinamo će u osmini finala Europa lige igrati protiv londonskog Tottenhama. Utakmice se igraju 11. i 18. ožujka, a ždrijeb četvrtfinala i polufinala je 19. ožujka. Utakmice će se igrati na neutralnom terenu. 

Dobili smo jakog, atraktivnog protivnika. Veselimo se utakmici. Poznajemo protivnika, ne baš tkao dobro

Trener Zoran Mamić se nakon što je saznao protivnika našalio na novinarsku konstataciju kako je ‘Tottenham težak protivnik, ali’…

– Dele Alli. Dobili smo atraktivnog protivnika. Veselimo se utakmici, ali ne znamo koja je situacija s domaćinstvima s obziorm na stanje u Engleskoj. Znamo ih, često su na televiziji i puno smo ih gledali pa ćemo biti dobro pripremljeni. Neću sad ki bi da bi, dobili smo Tottenham i trebamo se fokusirati na to. Sad nam slijedi HNL pa ćemo o tome razmišljati – kazao je Mamić.

Kazao je kako je Jose Mourinho jedan od top 3 svjetskih trenerskih imena.

– Međutim, ne igramo ni ja ni on, vjerujem da možemo pružiti dobar nogomet, a znam da neće biti lako. Ne bih se usudio komentirati Mourinha, on je preveliki trener da bih rekao bilo što negativno u njemu. Nije jednostavno sve posložiti, ali radi se o velikom treneru i ekipi. Mi ovo uzimamo kao nagradu za sve što smo napravili u ovoj sezoni.

Veselimo se svakoj utakmici i izazovu i želimo pružiti što bolju utakmicu. Neki pojedinci su prije dvije godine osjetili ovakvu utakmicu, ali nije to presudno ni da će promijeniti nešto. Imamo dobro izbalansiranu ekipu i želja je da svi ostanemo zdravi do te utakmice, pružimo što bolji otpor. Želimo im zadati puno glavobolje i da možemo napraviti dobar rezultat.

Teško je to uspoređivati, ne volim to komentirati jer nisam radio to s ekipom otprije dvije godine. Sretan sam s ovim što imam i osobno mi je ta ekipa najbolja na svijetu, oni su tu i tako treba gledati. Ova momčad nije impresionirana ni sa kime.

Večer prije naše utakmice u Rusiji smo u grupi trenerskog stožera komentirali Simeonea koji je stavio šest stopera i to što bi mi vi novinari napravili da smo mi tako istrčali pa smo se svi zajedno nasmijali.

Imao sam privilegiju upoznati Mourinha, imamo zajedničke fotografije. Od njega se može puno naučiti, a kad već njega spominjemo, jučer sam ga citirao na sastanku prije utakmice. Možda sam ga i prizvao. Rekao sam da je jednostavnost, genijalnost – rekao je Mamić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba