USPJEŠNO PRIVEDEN KRAJU PROJEKT “TI I JA ZAJEDNO“ DV-a “NAŠA RADOST“ PREGRADA

DANAS STIGLA DOBRA VIJEST! Ministarstvo Gradu Pregradi odobrilo 250 tisuća kuna za dogradnju dječjeg vrtića

Objavljeno: 26.02.2021. zagorjeinternational

U gradskoj vijećnici u Pregradi održana je završna konferencija u sklopu projekta “Ti i ja zajedno“, koji provodi Dječji vrtić “Naša radost“ Pregrada, u partnerstvu s Gradom. Riječ je o projektu u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” Unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, koji se provodi od 2018. godine.

Na početku konferencije prisutnima se obratio gradonačelnik Marko Vešligaj, koji je pohvalio projekt te čestitao svim uključenima na njegovoj uspješnoj provedbi.

– Drago mi je da smo i mi kao Grad mogli dati podršku ovako vrijednom projektu. Inače, kontinuirana podrška DV-u “Naša radost“ ne izostaje. Svake godine povećavamo financijska sredstva za predškolski odgoj te je tako u 2019. godini za redovno poslovanje vrtića izdvojeno 1.842.640 kuna, u 2020. godini taj iznos je povećan za 292.970 kuna, dok je za 2021. godinu, iznos povećan za dodatnih 271.940 kuna te iznosi 2.407.550 kuna. Ove godine krenuli smo i s projektom dogradnje vrtića pa mi je drago što mogu istaknuti da smo danas primili dobre vijesti. Naime, u okviru Programa podrške regionalnom razdoblju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU donijelo je Odluku o odabiru projekata te je Gradu Pregradi odobreno 250.000 kuna za projekt dogradnje dječjeg vrtića – istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj.

Prilagođeno roditeljima

Ravnateljica DV Naša radost Gordana Krizmanić zahvalila je Gradu Pregradi, Zagorskoj razvojnoj agenciji i Upravnom vijeću vrtića na pomoći u realizaciji projekta te je istaknula kako su ovim projektom uspjeli fleksibilno strukturirati odgojno – obrazovni proces koji omogućuje usklađivanje poslovnog i privatnog života obitelji i pojedinaca na području grada, aktivno odgovoriti na individualne i razvojne potrebe djece te uvesti inovativan pristup u inkluzivnom odgoju djece.

Kroz projekt je radno vrijeme vrtića prilagođeno potrebama roditelja, pa tako prijepodnevni i poslijepodnevni program rada traju od 5.30 do 20.00 sati, zaposlena su dva odgojitelja, asistentica na projektu, kuharica na pola radnog vremena, a iz sredstava projekta također je financiran dio plaće ravnateljice – voditeljice projekta i financijskog voditelja.

Važnost edukacije

 – Osnova svakog unaprjeđenja rada je dobro educiran kadar, pa smo tako proveli edukacije za 10 odgojitelja na području informatike, u trajanju od 20 sati, četiri odgojitelja za usavršavanje engleskog jezika i polaganja razine B2, u trajanju od 120 sati, a stručna suradnica – edukacijska rehabilitatorica prošla je stručno usavršavanje u području terapije igrom, vještina i intervencija za rad s djecom s teškoćama u razvoju te Razvojni profili predškolske djece u trajanju od 86 sati – rekla je ravnateljica Krizmanić te dodala da su odgojiteljice i odgojitelji sudjelovali na stručnim skupovima vezanima uz područje glazbenog izražavanja i stvaralaštva.

– Po završetku edukacija verificirali smo vlastite vrtićke kraće programe engleskog jezika, glazbene igraonice i opće igraonice s pojačanim digitalnim kompetencijama, tj. Informatike, a nabavljena je i oprema za rad poslijepodnevne odgojne skupine, namještaj i didaktička sredstva za cijelu odgojnu skupinu te se u kraće programe uključilo više od 40-ero djece koja nisu upisana u redovni program vrtića – rekla je ravnateljica Krizmanić.

U sklopu projekta opremljena je i senzorna soba za rad s djecom s teškoćama u razvoju, nabavljena je didaktika i oprema za glazbenu i informatičku igraonicu te igraonicu engleskog jezika, a značajna sredstva usmjerena su i u nabavu likovnog materijala koji u potpunosti zadovoljava potrebe djece i pripremu odgojitelja za odgojno-obrazovni rad i realizaciju sadržaja. Na području zdravstvenog odgoja i prehrane djece uložena su sredstva u opremanje kuhinje, tj. nabavljena je profesionalna perilica suđa kako bi se što efikasnije zadovoljili propisani uvjeti, naročito dezinfekcija, a u sklopu projekta, izrađena je i slikovnica za djecu i roditelje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba