Premijer najavio na sjednici Vlade

Plenković: Od 1. ožujka omogućit ćemo rad na terasama i otvorenim prostorima

Objavljeno: 25.02.2021. zagorjeinternational

Na početku sjednice Vlade u četvrtak govorio je premijer Andrej Plenković. Najprije se osvrnuo na projekte financirane europskim sredstvima u Dalmaciji i na otocima.

– Drago mi je i da je Ministarstvo regionalnog razvoja pripremilo prvi cjeloviti registar otoka. Riječ je o jedinstvenom registru svih 1244 hrvatska otoka, otočića i hridi. To će svakome omogućiti pristup informacijama o hrvatskim otocima. Bila je i rasprava o izmjeni Zakona o otocima. Investirali smo više od 100 milijuna kuna i potičemo koncept pametnih otoka i ulaganja i to će sigurno biti dobro i za hrvatski turizam. HTZ i ministarstvo je napravilo kampanju ‘Stay safe in Croatia’ koja će omogućiti posjetiteljima da dođu u RH i provedu tu svoje odmore unatoč pandemiji koronavirusa – rekao je Plenković. Potom se osvrnuo na aktualnu epidemiološku situaciju.

– U odnosu na prošli četvrtak sada bilježimo određeni porast. Još ne znam uzroke ovoga trenda: hladnoća, popuštanje mjera, opuštanje modela ponašanja… I dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja koja ima najmanju incidenciju zemalja u EU što se tiče novih zaraza. Dobro je da je smanjen broj novozaraženih i hospitaliziranih, onih na respiratorima, preminulih, onih u samoizolaciji. Stožer će sutra govoriti, intencija je da se od 1. ožujka omogući rad na terasama i otvorenim prostorima. Smatramo da je to dobro, ali uz epidemiološke mjere. Omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima. Tu će biti nekih specifičnosti s obzirom na kontakt sportove – rekao je Plenković.

Govorio je i o produženju pomoći poduzetnicima. Kazao je kako će o tome biti više riječi.

– Ne smijemo biti pretjerano opušteni. “Ako se situacija pogorša, uvijek se može donijeti restriktivnije mjere. Sutra će biti više detalja na Stožeru. Nastojimo čuvati zdravlje, gospodarstvo, stabilnost, plaće, mirovine, radna mjesta – kazao je premijer Plenković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba